hits

Tidsklemma

Ut på vift..med stellebag, plaster og vann

Vi skal ut en tur, bare en rask tur ned til byen. Mulig vi stopper innom en lekeplass for å brenne litt energi.
I dag tar vi vogn, så den minste kan sove.
"Vi skal snart dra, mamma skal bare pakke først. " klokka er 08.32.

Pakke.
Fyller stellebag med bleier og våtservietter. Ekstra skift for all slags uhell, smok, gulpeklut og et teppe. Teller hvor mange ganger hun skal ha mat, pakker sterile flasker og kokt vann. Ferdig oppmålt Nan og kaldt vann med en dråpe malt.
Stabler alt på sin faste plass i baggen,nøye testet ut.
Så er det tilbehør. Egen sekk til dette så klart
Vi må ha med plaster og ekstra sokker. Kjekt med ei jakke til mor og en genser til bror. Klokka er 08.57

Pakker ned litt kjeks for å stabilisere blodsukkeret og et eple for det funker alltid.
Hmnm..er Vi klare nå kanskje?
Vann,vi må ha med vann.
Fem minutter intens leting etter vannflasker. Bror kommer inn og lurer på hva jeg gjør. "Har du sett vannflaska til mamma?"
"Åja..den er under senga mi. Jeg lekte med den"
Fyller på med vann..

Klokka er 09.23
Og der våkner lillesøster. Da er det kun én ting som gir henne ro før vi skal ut. MAT.
Jeg tar en stor sjans, skifter bleie og klær før mating. Spare inn litt tid.
Storebror får riste flasken mens jeg lokaliserer en klut.
Mat mat mat..og en rap.
Ok,Da må vi da klare å komme oss avgårde snart.
Klokka er 0948 og jeg går igang med å få på uteklær og sette kursen mot døra.
F*** solkrem. River meg i håret av glemsomheten. Men solkrem må på, det er tropesommer ute.
Klisette hvit gugge smøres på 4 åringen, og han står ikke rolig et sekund. Det er solkrem over alt, på golv og caps,på shorts og kjolen til a  mor.
Men ungen blir ikke solbrent vertfall.
På'n igjen. Klokka er 10.01
Sekk på ryggen, bag over skulderen og unge på armen. Skuffer han største ut døra og i det jeg skal låse kommer et brak i bleia til lillemor. Hun gir oss et salig smil og en sikker eim spres. Bleieskift arbeider.
Alt og alle inn igjen.
Av med klær og skifter bleie i et VM tempo verdig.
Klokka er 10.18 og jeg setter nøkkelen i døra.
Ned trappa, frem med vogn.
Alt stables og stappes på sine faste plasser. Lillemor ligger klar for en lur og storebror klar for en tur.
Klokka er 10.32 og banen går 10.45. Shit,det gikk. To timer senere er vi fullpakket og rustet for alle hendelser. Vi er mette,nyskiftet og dekket med solkrem. Hva kan hindre oss nå?

"Mamma mamma jeg må tisse. Skikkelig "

"Kom,tiss i busken. For DEN banen skal vi rekke! "

♡kine

#antiperfekt #bakfasaden #konatilremi #blogg #småbarnsliv #utpåturaldrigsur #pakketforalt

Hurpe, hespetre og KJÆRING

Shit..noen ganger blir jeg en skikkelig hurpe.
Og det er ingen som forteller meg det!
Dem det går mest utover er vel denne mannen som alltid står ved min side. I går intet unntak.

Sommerfest i barnehagen. Jeg skulle ha med fruktfat og hadde planen klar ned til minste detalj.
Være der 15 minutter før,for min sønn har en stor kjærlighet for å bade i sand om dagen. Et skift følte jeg var på sin plass. Og sette frem frukt så den kunne beskues litt, før jeg fant tipp topp plasser.
Gubben skulle klare å finne tid for å bli med,i hans langt over gjennomsnittet travle hverdag. Han skulle tilogmed plukke opp meg og lillemor på veien. Vi må være der kvart på sier jeg i telefonen,eller vertfall litt før 3 så jeg får ordnet han

Klokka tikker.
Jeg lager fruktfat, mater baby, dusjer kroppen, skifter bleier, stryker skjorte, sminke på plass, pynter fruktfat, klær til lillemor. Litt mer mat i babyen og enda en bleie, klær på mor og pakker stellebag. Klokka er 14.32 jeg er helt klar. Smokk, telefon og nøkler er lokalisert. Sms til gubben:hvor er du?  Et minutt senere ikke noe svar.. ringer gubben: "hvor er du?"
Han er forsinka, har dratt nå.
Den røde lampa går av inne i hodet mitt og etter noen sekunder forstår jeg jo at vi rekker ikke frem til 14.55 engang.
DET får den stakkars hardt arbeidende mannen min høre skal jeg love.
Han prøver,det skal ikke stå på at han prøver.
Han snirkler seg forbi i trange gater og unngår de lyskryss som unngås kan.
Det er helt stille i bilen. Han sier ikke et ord,og min taushet ja den kan snakke for seg selv. Klok av skade og med mange års erfaring tror jeg nok han veier sine ord og setninger med omhu. Han prøver de sikkert ut i hodet for å se for seg alle mulige svar.
Jeg grynter.
Jeg puster tungt og demonstrativt.
14.57,stakkars gubben forbanner seg over alle røde lys.
Jeg, sprekkeferdig klarer ikke annet enn å slenge ut: "ja,for uten alle røde lys hadde vi jo kommet frem. SERIØST, det tar mer enn 4 minutter å kjøre "
For mitt lille utbrudd gjør sikkert saken bedre for denne allerede stressa og litt miserable pappaen.
14.59 og vi er ikke fremme, men ganske nær. Jeg kunne vel bare ha pusta litt inn og litt ut ,men neida vi kvinner er satt sammen på en helt unik måte. Kan vi slenge mer på bålet så gjør vi det, kan vi spy ut så gjør vi i høyeste grad det og kan vi skade litt verbalt så lar vi sjelden sjansen vike.
Så jeg sier : "ja nå har han det sikkert bra når ikke vi er der. Ikke får vi hørt han synge og du vet hvordan han blir. Bra jobba." Stoppet jeg der? Neida,det er ennå 1 minutt til vi er fremme og jeg akter vist å bruke det. "Kult med den mest møkkete ungen på sommerfest " "han er sikkert fornøyd når han ikke ser noen av oss der " også finalen "jeg sa du ikke trengte å bli med. Hadde fiksa det så fint selv" gubben mumler:" jaaaa...jeg føler meg bra nå" og hva gjør den søte elskverdige kona? joda hun har ennå 10 sekunder før vi stopper bilen. "Ja slik får du bare føle det,for nå har DU driti deg ut. Jeg hadde rukket det helt fint alene "

Så er vi fremme. Han parkerer like plettfritt som alltid på verdens minste ledige plass. For den var nærmest døra. Sier jeg kan bare gå inn,han tar lillemor og alt. Jeg hopper ut,helt blottet for å høre sorgen og angeren i stemmen til denne mannen jeg innerst inne vet går sterkt under kategorien Verdens Beste Pappa.
Løper inn,slenger fra meg kake på bordet og får akkurat med meg en liten,lyslugget og akk så møkkete gutt i kroken synge to strofer. Også gidder han ikke mer. Tuller litt. Han er og blir gjengens klovn og spilloppmaker. Så er de klare. Han ser pappaen sin inne og lyser opp. Ser meg og kommer bort. "Du kom ikke mamma. Men pappa er der"
Så enkelt er det i hans lille liv. Mammaen var forsinka ,men Gud så glad han var for at den store hverdagshelten PAPPA hadde kommet.
Og i det jeg senker skuldrene og ser meg rundt ser jeg en haug av forsinka foreldre.
Og midt blant dem alle står han stakkars gubben som måtte tåle 10 minutter galle fra meg. Som fikk passet påskrevet og vel så det. For hva da? For at han prøvde så godt han kunne, for at han la alle andre planer til side for å kunne være med oss på sommerfest, for at han så gjerne ville glede 4åringen, for å lette min hverdag med å hente oss. Han dere vet, han som virkelig prøver.
Dagen derpå med mye selvinnsikt og meget etterpåklok ,må jeg jo gruble litt på at det er jaggu ikke så rart vi ikke er gift egentlig.. for selv om ingen sier det så skal jeg innrømme:
Herregud jeg kan være litt av ei KJÆRRING.
Så sorry til han som alltid stiller opp. Du er faktisk et bra stykke mann.

♡kine

#konatilremi #dittbeste #antiperfekt #bakfasaden #blogg #hespetre #hurpe #mammablogg

Tenk den som kunne vært blekksprut

Eller kanskje ikke en dvask blekksprut nede i dypet, men å ha en slik 6-7armer det hadde kommet godt med noen ganger. Spesielt når man bedriver super-multitasking

DU vet de gangene når
middagen koker, du rører i den ene kjelen så ikke sausen brenner seg. Du krydrer det som steker i panna mens du lett vipper det som er i den rundt. Chop-chop og grønnsakene til salaten kuttes. Alt dette gjøres så klart med hun minste på snart 8 uker på armen. Hun har riktignok spist, så ligger bare der og venter på en god rap og en fis. Fisen du håper og ber om at IKKE er en full ladning i bleia.
Hylekoret når deg før du ser han, MAAAAAAAMMMMMMAAAAAAAAAA JEG MÅ HA PLASTER NÅÅÅÅÅÅ! junior har funnet et minimalt sår på kneet, det kom nok i løpet av dagen.  Men når blod først er oppdaget er det kun én ting som gjelder, plaster.
Med ungen fortsatt på armen, ene albuen bortom vispen, så får du tak i plaster. Ned i knestående, låra verker og melkesyre brer seg på et nano sekund. Men du får nå satt på plaster.  Rør rør rør..reddet akkurat sausen.
Frem med tallerkener og bestikk, prøver å lure 4 åringen til å dekke på.  Men han er jo meget såret som han sier, han må ha en is. Megler og diskuterer hvorfor vi skal ha middag først. Høres helt urimelig ut i hans ører. Da vil han ha trøst. Kjelene til side, fireåringen også opp i fanget. Klarer å bære begge til sofaen samtidig som jeg får med meg vannflaska og telefonen. Det strømmer krokodilletårer fra junior, hva er feil sier jeg? "Du satte på feil plaster mamma "

Skal til å si noe..der kom fisen! Og den var absolutt ikke en fis. Så med et barn på hver hofte går turen på badet.
Han største vil dusje, yes det gir meg tid akkurat så lenge varmtvannet holder.
Et barn inn i dusjen mens nummer to blir plassert på stellebordet. En hånd holder minsten stødig fast, samtidig som den smekre mammaen åler overkroppen inn i dusjen for å skru den på. Det går med nød og neppe uten for mye vann over alt. Skifter en bleie i superfart,samtidig som jeg tisser. For så å kle på henne, lange over litt såpe til han i dusjen og rette på min egen hårsveis.
Endelig sovner den lille, han store er opptatt og jeg går ut i stua med begge hendene frie.
Shit..maten!
Reddes det som reddes kan. Lager middag mens jeg dekker bordet. Samtidig som jeg bretter klær, støvsuger stua og klargjør til morgendagens matpakke. Drikker en kopp kaffe på styrten midt oppe i det hele.
Junior er ferdig,han tørkes,gulvet tørkes og jammen rekker jeg en runde over doen med en våtserviett når man først er igang. Inn i senga med han så han kan tørke og kose seg litt.
Ser mitt snitt til å slenge meg fem minutter på sofaen med kaffekoppen og beina høyt.
Og akkurat i det rompa så mykt og deilig treffer puta ropes det fra soverommet:
" mamma mamma. Lillesøster har tissa bæsj i hele senga "

Jaja, Da er det bare å starte på'n igjen. Tenk den som kunne hatt 6-7armer.

♡kine

#bakfasaden #blogg #konatilremi #antiperfekt #tidsklemma #mammablogg #foreldreogbarn #foreldreblogg #multitasking

hårklipp

Det er noe som forandres når man får barn, og det er tiden til egentid!

Altså, det er jo helt utrolig at det skal være så vanskelig å finne seg tid til en time hos frisøren.

Det var vanskelig nok med en unge, med to føles det nesten uoverkommelig. For jeg er jo hjemme med det siste tilskuddet i familien, så hun er liksom der hele dagen. Han største er i barnehagen, så skal det være uten han må det bli dagtid.

Det skal passe inn mellom mating, bleier og søvn. Kanskje vi kan time det akkurat slik at hun får en flaske, også sover hun i 3 timer. Er det egentlig innafor å ha med vogn inn til frisøren? MÅ sjekke opp det!!!

 Det skal helst ikke være en dag som er spekket med andre planer, ei heller en dag med luft i magen og survete unge. Det skal være en dag hvor levering i barnehagen gikk greit med storebror, og i rikelig god tid slik at jeg får hentet han før det stenger. Skal jeg ta det rett etter leveing, slik at jeg får et par timer hjemme før jeg må ut igjen? Eller dra rett fra frisøren og opp til hentingen?

Skal helst ikke regne for da ser jo vogn ut som et panserkjøretøy, samt at vogn+trikk er en slitsom kombo. Det skal være en dag som ikke er innenfor radiusen på tre dager etter vaksine.

også skal jeg jo ikke glemme at jeg må ha en fin dag, ikke så mye gåing dagen før for da er det press i det helligste av en annen dimensjon. Ikke en dag hvor det har vært mye luftfuktighet eller ei mye stress generelt for da popper psoriasisen opp. 

Også skal jo frisøren ha ledig tid også! Det er ganske viktig. Det skal ikke være når hun har lunsj og ei heller de dagene hun slutter tidlig. Fredager er hun som regel fullbooket lang tid fremover og et par dager hver mnd så holder hun kurs hele dagene.

Mandag er en generelt dårlig dag for alle er trøtte, ikke for tidlig noen dag for 1-2-3 så er vi forsinka ut huset. 

Også fant jeg en dag da, den passet perfekt inn. # LYKKE. Bestiller time og får spørsmål om jeg vil legge det rett inn i kalender. "ja takk"  Det kræsjer med en annen aktivitet sier kalenderen min da: PLANLEGGINGSDAG i bhg. Så da er det vel bare å starte over på nytt. Fikk akkurat en sms fra barnehagen om at det går både vannkopper og feber, slike ting som en fireåring på underlig vis faktisk bare får kastet på seg iløpet av en natt. Men holder håpet oppe, kanskje det finnes en time før sommeren som passer. . Noen ganger skulle jeg ønske jeg aldri hadde klippet av den lange fletta i 7 klasse.

♥kine

#bakfasaden #småbarnsliv #mammablogg #bareenblogg #blogg #foreldreogbarn #nablogg #tidsklemma #egentid #prøvelykken #godmorgennorge #gmn #studioalf 

sjekklister før fødsel

Det er noe rart med den siste tiden før man skal klekke ut denne ungen, veldig mange blir helt oppsatt av å lage og fullføre noen sjekklister. Bare noen enkle googlesøk, og det kommer opp utallige eksempler.

Jeg har skrevet ned, krysset av og pakket om igjen

*fødebag-sjekk *stellebord og vogn- sjekk *klær, bæresele og bleier - sjekk *utallige søknader til nav og far har signert - sjekk *greit å huske før føden - sjekk *hva må vi ha når vi skal hjem - sjekk

også har vi den magiske listen! Den som i min verden, og et helt svangerskaps erfaring tidligere troner på toppen. Denne listen derimot finner man ikke så mye om, den står ikke ramset opp på babyforum, foreldreblogg eller barnasverden. Den må man vist erfare. Så alle vordende mødre, alle som har en plan om en spire, jeg deler min erfaring med dere. Noen vil si det er tull, fanteri og renspikka jål fra ende til annen. Vel dere om det! Jeg har nevnt disse punktene for alle jeg kjenner med barn, og nesten uten unntak er alle enige med meg. Dette er det real shit

Så her er:

KINES PERSONLIGE KLARGJØRINGSLISTE

 • Bestille frisørtime! såpass tett på termin at frisyren holder lenge, men ikke nærmere enn at jeg enten går i fødsel eller ikke orker sitte så lenge! en hårfin balanse, må kjennes på underveis. Tips: bestill flere timer, bare husk å avbestille også da ;) 
 • Farge øyebryn og øyevipper! Slipper tanken på et totalt upolert ansikt midt i mellom rier og trykk. Jeg sier ikke at full make-up er et must for meg på føden, men når du er velsignet med rødt hår, fregner, porselenhud og i tillegg BLONDE øyevipper, ja da er det innafor å prøve å se frisk ut vertfall.
 • Snop i fødebaggen! Ikke sikkert du vil ha det når det står på, men kanskje dagen derpå. Når du muligens har revnet fra stuss til muss så er ikke turen ned til kiosken det som frister mest. Og ikke sikkert den forbanna kiosken har favoritt godisen når du endelig har klart å kare deg dit. Eller hvis du må sende partner så er sjansen stor for feil produkt. Nei stapp fødebaggen full av alt som er godt. Klær og bleier til babyen får du alltids låne på sykehuset også.
 • Neglelakk på tottelottene! Det er slitsomt å ta på, du puster og peser. Føles ut som kroppen har vært en time på treningsstudio. Svetten renner og hofta verker. Men alle ti tær har fått neglelakk på og jeg er klar! Sist dro jordmor av meg sokkene midt under alt fordi det var vist bra for meg. Der blottla jeg to hovne klumpette føtter. Vinterbleike og nesten blå, null neglelakk og etter nærmere ettersyn hadde ikke høvelen kommet helt ned til ankelen den siste tiden heller. Der og da savnet jeg neglelakk! Så ha det på fra 3trimester starter ;)
 • Store truser. Det står riktignok at kjøp romslige og gode truser på veldig mange forum. Men det står ikke: gå på butikken, ta de største trusene du tror du trenger for så å gå opp 2 størrelser til. Og la de for guds skyld være mørke!! svart er bra
 • Nød sminke! pakk ned sminke til sykehuset som du vet du behersker å få på i løpet av ca 4 minutter. Det er tiden det tar fra noen ringer og sier de kommer på besøk, til de har klart å finne heis og riktig rom. Voila, du ser fresh ut for i dagens samfunn vil ALT dokumenteres på snap,insta og face'n. 
 • ha besøksklær klare hjemme. Hæ sier du? Vel når du kommer hjem vil du bare dasse rundt i gubbens boxer og en utvaska alt for stor t-skjorte. Men plutselig vil noen komme å si hei. Vel da ahr du klær klart, de ligger fremme på kommoden eller et lett tilgjengelig sted. Trenger ikke være kjole, strømper og bluse, men noe du føler deg vel nok i til å ha gjester. Husk også mitt tips om nød-sminke her ;)
 • Kaffe i skapet. I full redsel for å komme hjem fra sykehuset og innse at det er tomt for kaffe, så hamstrer jeg litt ekstra. Har du venner og familie som mine så går det unna noen liter når det blir litt besøk i fremtiden.
 • noe godt til du skal være hjemme de første dagene, som du GJEMMER for alle andre i huset. Tenk å komme hjem og innse at det er borte. F.eks sjokolade i fryseren legges i en pose hvor du har hatt bønner eller noe annet du vet ingen spiser når du ikke er der. Potetgull stappes ned i fullkorn frokostblandings pakken.

 

sjekk på alt, og jeg er klar! Da kan vi sette kursen mot føden når tiden er inne.

♥kine

#sjekkliste #antiperfekt #konatilremi #måhapåføden #tipsførfødsel 

trenger kanskje ikke dra den helt ut på føden, men litt farge på øya og en roser i kinn er jo innafor

 

 

barna skal ut i all slags vær

Mandag morgen, våkner til "snøstorm og stiv kuling" (ok, så ille var det vel ikke, men dere forstår) Det blåser rundt husveggen og er rett og slett guffent. Spesielt mandag morgen.

Hverdagen består jo i at jeg vagger meg ut med junior, om det er is, slafs, snø eller vind; til barnehagen kommer vi oss da. For jeg mener jo at han har godt av en tur dit selv om jeg skal være hjemme. Møte kompisene, leke, få ut litt energi, være ute, ake og base i snøen og være kreativ. Så vær ingen hindring. Det henger både ulltøy, vindtøy, bobletøy og supertøy på plassen hans, så fryse skal han ikke gjøre med det første. 

Men så var det denne mandagen da, dagen etter morsdag hvor jeg og gubben satt oppe alt for lenge og så på tv. Hvor jeg ikke har sovet noe godt fordi det har vært baluba i magen. Også denne liksom snøstormen. 

Så da klokka ringer 0700 snur jeg meg mot junior i senga, han sover så søtt. Må drømme noe vakkert for han smiler så inderlig. Det er noe av det vakreste jeg kan se på, han som sover med smil om munnen. Og han der han sover gjerne til klokka 0900 han altså, for jeg må vekke han hver eneste dag. Så der og da bestemte jeg meg. La klær være klær, norske ordtak og rett kutyme så være. Jeg sender en melding til barnehagen jeg om at i dag får junior fri. Så snur jeg meg og sover i to timer til.

0900 er det en liten fyr som hvisker "mamma" og der ligger han da, uthvilt og så glad. Skal vi barnehagen nå spør han? Jeg sier nei, skal du kanskje være hjemme hos mamma. "JAAAAAA" roper han, og da var avgjørelsen endelig!

Så ligger vi i senga, planlegger dagens timeplan mens snø og vind kan kose seg der ute. Junior han tre ønsker, han vil se på "knekse beiener"(det er pinoccio , du vet han med knekte bein..haha), han vil drikke kakao også vil han bygge lego i stua. Vel, de tre skal jeg da klare å innfri. 

Så med kakao på kok og filmen ruller over tv'n så starter vertfall denne tjuvlånte fridagen ganske så bra.

Og dere skal ikke se bort i fra at vi må en tur på butikken også, kanskje vi setter på dressen og tar akebrettet ned. Vertfall hvis det slutter og snø store kjæringer. Og vi skal klare å være litt kreative også, har både maling, plastelina og farger i hus vi. Lego og perler også ;) 

Så i skrivende stund, når halve dagen er over; så har vi hatt det ganske fint så langt. For noen ganger trenger man ikke gjøre alt som seg hør og bør, noen ganger er det helt greit å ta en pust i bakken. Skru ned tempoet litt og nye hverdagen. Så kan jeg love dere at det blir barnehagen både i morgen og dagen derpå, for det blir jo litt oppladet energi en dag som denne. Men stappet av kjærlighet og kvalitetstid, det er den!

 

♥kine

#bakfasaden #hjemmemedmor #barneoppdragelse #foreldreogbarn #hverdagen #foreldreblogg #kosedag

bilde lånt fra google

 

spark meg bak..og så i retur!

shit..

jeg må bare bøye meg i støvet jeg for alle de som blogger hver dag, om noe nytt. De som blogger annen hver dag også, med innlevelse og iver. De som blogger 3 ganger i uka, selv med huset fult av unger og en fulltids jobb ved siden av.

For hvor har du meg i dagens samfunn?

Hjemme i  permisjon, kun en unge - og han er på barnehagen hver dag-, gubbe som alltid jobber og en vennegjeng som er så travle at det halve hadde vert mer en nok.

Jeg burde jo blogge dere ihjel..så hva skjedde??

Du, det lurer jeg på også. For plutselig så forsvant både tid og skrivekløe. Jeg har hatt så mye ledige dager, og ikke klart å rable ned mer enn et par innlegg da og da. Så jeg våknet opp i dag, og får rett og slett gi meg selv et spark bak. 

Riktignok så har jeg gjort de utroligste ting disse dagene. Jeg har sortert snart hele boden. De fleste esker er gjennomgått og de er organisert. Barneklær på en side, noe skal pares noe skal doneres. Leker er møysommelig sett over, og det vanlige dilldallet på boden er kasta. Også har jeg rydda inne i et par av kjøkkenskapene, det gjør mann aldri ellers liksom. Er så befriende. For ikke å snakke om hvor mye plass man får når man innser at det holder i lange baner med 4 matbokser og ikke 9!! Eller når jeg fant ut at ALT som lå på øverste hylle ikke hadde blitt rørt siden vi flytta inn for snart 2 år siden *flaut*

Så noe har jeg jo gjort i permisjonen. Og jeg skal innrømme at dette siste trimesteret av denne runden på tjukken har gjort meg utrolig sliten til tider. Snakker null null energi. Uvant og litt frustrerende. Men etter noen runder med meg sel så forsto jeg at kroppen må hvile den også noen ganger. 

Men nå dere, nå er fasen over. Fasene tilogmed tror jeg. Jeg har masse energi. Jeg har masse å skrive om. Jeg har gjort masse av ryddinga i boden. og Jeg har masse av tid igjen til denne ungen kommer ut(tror jeg selv vertfall)

Så min nye hverdag: Velkommen skal du være :) :)

♥kine

#bakfasaden #antiperfekt #tidsklemma #påtjukken #sliten.no #bruktiden #foreldreogbarn #barneoppdragelsen #prøveråfåtilenblogg #bloggipanikk

 

 

Nytt år nye muligheter

Endelig var siste side i 2017 skrevet,og for en avslutning. Jula den flyr liksom avgårde uansett hvor forbanna god tid du tror du har i midten av november. Rare greier det der.
Jeg timet og tilrettela, jeg lagde lister og fulgte planer. Men NEI,bloggen måtte vike den gitt.
Så da får 2018 bli året. Og for et år,kommer jo til å ha så mye å blogge om.
Jeg vil være mye forbanna på barnevognsmafiaen, frustrert over våkenetter og bleieskift, oppgitt over fordommer mot feite folk og føle for noen oppgjør med a4 mentaliteten. Jeg skal gledelig blogge om det første glasset med vin og ungefrie helger.
Byturer med vakre mennesker og klær som endelig passer (hvis de gjør det da...)

Jeg skal slå et slag for alle som føler seg litt utenfor og for alle som ikke står helt frem selv.

Også får jeg vel dele en og annen glad sak midt i mellom.
Men FOR ALL DEL, si i fra hvis jeg skulle forsvinne inn i en rosa boble av babysnakk og eventyr historier om at hverdagen er rosenrød. For det er den nok ikke. Jeg har da vært i denne situasjonen før, og den var ofte en dans på roser den. Roser med torner.

Så alle sammen..fra nå og fremover blir det blogg med hogg. Om livet akkurat så #antiperfekt som jeg mener det er. #bakfasaden til livet som litt halvfeit tobarnsmor det kan by på mye latter for hvermannsen vil jeg tro.

God fornøyelse og husk nytt år nye muligheter

♡kine

orden i sysakene

"Hei kjære. Har du kommet hjem? Så bra. Fikk du handlet? Åja, de hadde ikke det nei" og slik går dagens samtale. Sikkert flere som kjenner seg igjen..før denne avsluttes med:

"åja, mamma og pappa er på vei. De kommer innom for en kaffe og blir litt etterpå. Hade a, snakkes"

HVA? WHAT? SVIGERS KOMMER!!!!! 

Det går noen minutter med riving av hår, hyperventilering og nesten panikk.

For hva er alfa og omega når det kommer besøk? Ren kåk! 

Det skal ikke være hybelkaniner i hjørnene i stua, en gang som flyter over av vinterklær, sko og alskens greier, et bad som samler støv bedre enn alle klesruller i verden og akkurat nå når du ha kjøkenet stappet etter gårsdagens kuliariske middag.

Slapp av, da er det bare en ting å gjøre:

JUKSE! Førsteinntrykk, lukt og syn sansene er avgjørende. Hvor lang tid har vi til rådighet?? toppen 60 minutter. Dra opp ermene, på med engangshansker. Her skal det skinne

Jeg setter opp så mange kurver det er plass til, fyller de til randen og vips! Der er rotet ute av syne ute av sinn. Skoene stappes inn i skoskapet, jakker inn i garderoben og overflødig legges nedi kista. For en følelse, for et syn. Tok bare 15 minutter også. Da kan svigers, muttern eller naboen snart komme på besøk. Gangen er klar.

Så ryddes det i lekene, alt stappes i de fine kurvene jeg har kjøpt, null sortering i dag, men rotet blir borte. Legoen i stua finner sin plass. Jeg stabler det  i høyden i hjørnet på barnerommet. Drar over bokhylla med en våtserviett, retter på bøkene i vinduet og stabler spill. 20 minutters fix på barnerommet. SJEKK

BADET

Du hører klokka tikke og håper på litt kø, shit "jeg har glemt badet"

Frem med klor, ajax og dusjen. Doen, flisene og vasken får en fin spryt ajax før du spyler. Sikt alt inn mot sluket, samle alt opp og voila rent bad. En kork med grønnsåpe ned i toalettet, skrubb med dobørsten og skyll ned et par ganger. Det skinner på under 15 minutter

Har du litt bedre tid, ta litt klor i såpedispenseren på vaskemaskinen ( forbehold at maskinene tåler dette så klart!!) og sett på en rask vask. Det vil lukte bedre enn på nærmeste svømmehall.

 

Mitt siste tips er den umiskjennelige lukten av nyvasket, og det på bare 10 minutter. 

varmt vann + grønnsåpe og en god sang på radioen. Vask godt ved inngangsdøren, da lukter det deilig med en gang gjestene kommer. Hell en klunk i vasken på kjøkkenet, skyll av den. Tørk av bord og evt stoler litt rundt omkring. Det er ingenting som lukter bedre enn grønnsåpe når du vil la alle tro du har stått på alle fire og skrubba leilighet en hel dag.

 

Så får du håpe svigers har med noe til kaffen eller at det ligger ei kjekspakke langt bak i skapet. For det har du ikke tid til å gjøre noe med.

riiiiiiiiiing, der ringer det på døra. Svigers er på vei opp trappa. Løp og sett på kaffetrakteren.

 

 

kine (som rydder slik 50 % av tiden, så vet dere det)

#bakfasden #antiperfekt #ryddienfei #rentnok #hverdagsutfordringer #tidsklemma #foreldreogbarn #nablogg 

 


 

Vikeplikt

Uansett hvordan jeg vrir og vender så har døgnet kun 24 timer. Det er fakta.

Og som om ikke det er nok at det er vikeplikt hele dagen, så er det disse små tingene som viker også.
Luksus problemene bare hoper seg opp.
Farge håret
Lakke negler
Kjøpe sminke
Se en serie på Netflix
Rydde i sokkeskuffen..
Listen er uendelige,og jeg tror de fleste halvslitne småbarnsmødre er enige om at denne listen er kanskje den det et mest krise med,allikevel har den størst vikeplikt.
For et liv

Så hvordan får den moderne familie tiden til å gå opp?  Den store hverdags kabalen som skal legges hver dag, med forbehold om uforutsette hendelser og kø!
Hos oss føles det som om jeg bedriver NM i planlegging og logistikk,og allikevel er det så mye som må vike.
Kvalitets tid og egentid ryker først.
Deretter trening og hobby.
Før søvn, venner og husarbeid må går dunken.
Det er en hverdag med leveringsplanlegging og pugging av rutetabeller.
Tidsklemma har aldri klemt så mye. Og jeg har bare ETT barn..bøyer meg i støvet for dere med tre fire stykk,en god reisevei og den andre forelderen på turnus på et lasteskip. Klapp deg på skulderen for DU er en superhelt.

Så derfor har det vært litt slunken blogg innsats det siste,men jeg håper på at i takt med vinteren vil det ta seg opp. Kan jo alltids begynne og blogge på do mens jeg pusser tenna og leser avisen.
Jeg må hedre alle dere som får tid til alt, spesielt hvis det er helt sant at dere får tid til alt.
Jeg må hedre dere som rekker å blogge på fulltid,med flere barn på slep og et fullpakket skjema i sosiale og medienes verden.
Håper dere er så lykkelige som dere hevder at dere er!

Sist vil jeg hedre alle dere som tørr og innrømme at tidsklemma har tatt dere igjen. Dere som tørr og innrømme at dagen ikke strekker til og at dere lar ting vike. At det er forhold som må lide og drømmer som bare blir med tanken.
Til dere vil jeg bare si:
Dere er ikke alene, Jeg er også i denne kategorien. Ganske vel representert også.
Vi kommer oss igjennom det på en eller annen måte, men vi må ha lov å si at det er jammen meg slitsomt!
TIDSKLEMMA GÅ OG DØ, VI SKAL OVERVINNE DEG TIL SLUTT!!

 

https://no.wikipedia.org/wiki/Tidsklemme

 

bilde lånt fra google.no

 

#tidsklemma #vikeplikt #altduikkerekker #antiperfekt #bakfasaden #slikerdet

♥kine

 

 

sting..følelsen når den dårlige samvittigheten stikker

klump i magen

svette hender

klam i nakken

rask pust

uro i kroppen

...den umiskjennelige følelsen av DÅRLIG SAMVITTIGHET


det å kjempe mot eller kjempe sammen med den dårlige samvittigheten er nok oppgaven jeg ble minst forberedt på som småbarnsmor. Ikke et sted i alle bøker jeg leste sto dette med stor skrift, ikke en gang hos helsesøster var dette et tema, aldri nevnt av venninnene med barn og ikke et nyss i media.

Skal mann ikke ha dårlig samvittighet da?? 

Fra lenge før junior kom til verden har det vært ting å ha dårlig samvittighet for. Feil prioriteringer, uløste oppgaver, steder jeg skulle ha vært og folk jeg skulle ha besøkt. Fokuset har dog kanskje forandret seg litt i takt med stilforandringen i livet. Før var det dårlig samvittighet for festen jeg ikke dro på allikevel, venninna jeg ikke rakk og ringe opp eller at det var litt lenge siden sist mann var hjemme.

Så kom det barn. Og når ammetåken og barselboblen hadde lagt seg så kom hverdagen. Tilbake på jobb, en jobb som ikke hadde fått barn. Tilbake i livet rundt, livet rundt som ikke hadde fått barn heller tror jeg!

Det stresses i hverdagen, jaktes mot klokka og den kabalen som aldri går opp. Er mann hjemme gnager følelsen av at mann skulle vært på jobb. Er mann på jobb vet du innerst inne at du burde vært hjemme. Junior blir en kasteball i mitt alt for korte døgn, hit og dit. Passes av en tante, en kusine, en venn og villige besteforeldre. Og da folkens, får jeg jaggu dårlig samvittighet for det også. Også får jeg dårlig samvittighet for at han ikke får super middag hver dag, det er dårlig samvittighet når jeg tenker at han kanskje ikke har nok klær til dagen i barnehagen. Det gnager i mellomgolvet når de ringer og sier han er syk, jeg leverte han da bare i god tro den dagen. Burde jeg ha sett noe? lot jeg vær å se etter?    Klumpen i magen vokser i takt med telefonene mot øret 0600, "Hei jobben. Jeg er hjemme med sykt barn i dag". Det kværner i bakhodet at jeg burde ha trent i går og dagen før der også.

Også som toppen av kransekaka så får jeg noen ganger dårlig samvittighet FORDI jeg har dårlig samvittighet. 

 

Til meg selv har jeg en ting og si, som noen burde ha skreket ut for lenge siden:

SKJERP DEG FOR SVARTE!! DETTE ER LIVET..og livet er ikke det letteste.

Det er ikke alltid medgang. Men på jobben har vi et fantastisk mantra idet mann entrer husets roligste rom(dass) 

foto: lånt google.com

For en dag må da denne gnagende følelsen gå over? I mellomtiden får jeg vel bare innfinne meg med at slik er det å være voksen, noen ting får mann ikke gjort noe med. 

Og jeg skal love alle mine venninner og venner uten barn at jeg skal forberede dere når den tid kommer. Jeg skal også forsikre dere om at kjærligheten til den nye rollen overveier all dårlig samvittighet i verden, at følelsen som regel forsvinner i takt med en god skje is, og at noen ganger tar søvnen overhånd og du glemmer alt. Men jeg skal ikke fornekte, jeg skal ikke skjule og jeg skal ikke lyve. For DET gidder jeg vertfall ikke ha dårlig samvittighet for!

♥kine

#tidsklemma #etbarneliv #antiperfekt #bakfasaden #dårligsamvittighet #denfølelsen 

 

 

hodet tomt og magen full

når hodet er tomt og magen er full... det er da du har tenkt og skrive tidenes innlegg. Det er da du skal finne opp kruttet og det er da du skal bli kjent! Vet så feil kan mann ta gitt. For når du har stappa innpå alt for mye mat fordi det var så godt, når du har latt klokka bli litt for mye og når du har brukt opp all din kreative side på leke fantasislott og entre en piratverden.Da er vel kanskje ikke tiden inne for og være så produktiv da. Tydeligvis ikke fant jeg ut. Dette ar tiden for og kaste beina høyt opp i sofaen, dra pleddet rundt seg og skrive innlegget om at noen ganger så blir det bare ikke noe innlegg. Det funka ikke. Da får jeg være glad at jeg ikke har dette som mitt livsgrunnlag, at jeg har en jobb og gå til som gir penger i banken uansett. Da kan jeg nemlig ta meg slike friheter med at det bare blir et innlegg om ikke et innlegg. Og det beste er at jeg kan egentlig bli ganske fornøyd med det også. For hva er vel mer nært definisjonene min på og være ANTIPERFET eller et lite blikk BAKFASADEN enn at bloggen ikke går fremover så jeg bare skriver om at den ikke gjør det. Hva er vel bedre enn å dose det opp med litt selv ironi og vise alle dere skriveglade med skrivesperre at jeg kan være deres ansikt utad! Jeg tørr nemlig og ikke være helt perfekt der også jeg. For de vennene jeg har som bare henger med meg pga min blogg, ja de har jeg verken hatt lenge eller er særlig og samle på. Så alle dere som trenger en klapp på skulderen når det ikke går helt som dere vil: Her er den *klapp klapp klapp* Det ordner seg nok dette også.

Selv så blir jeg liggende på sofaen litt til, og tenker over alle innlegg jeg skal skrive neste uke. Ses da!

#bakfasaden #bloggombloggsomikkeblirblogg #antiperfekt #dagensproblem

♥kine

 

er det verdt det..

Lakenskrekk eller våkenetter

Ømme danseføtter eller såre brystvorter

Late dager i parken eller full action i lekeland

Øyafestival eller Dyreparken

Vinkveld i solnedgang eller varme melk i soloppgang

nattlig skift eller bleieskift

vind i håret og roser i kinn eller floker i håret og poser under øya


Ofte så veier mann livets fordeler og ulemper, mann tenker på livet før og nå. Men hvorfor skal det være så forbanna forbudt og si disse tankene? Skal det ikke være lov og drømme til fortiden? Være lov og si at noen ganger hadde det vært deilig uten barn? Er alt verdt det?

Når trass netter og ungeskrik har tatt over for bassrythmer og allsang. 

Men det er vist tabu, det skal mann ikke si. Da er du dårlig mamma da, du bryr deg ikke, du tar ikke ansvar, du er ikke moden for rollen. I følge en og annen bok om foreldrerollen, der A4 malen står skrevet svart på hvitt.

Jeg skal slå et slag for alle dere foreldre som i smug savner ungdommens glød, dere som savner nettene hvor dere ranglet gatelangs med en kebab i ene hånda og et salig glis om munnen. Jeg skal gå i fronten for dere som river dere i håret når enda en middagstallerken er kastet utover golvet, når enda en bok er revet i stykker i sinne. Jeg skal kjempe for dere som savner svale vinkvelder med jentene når minsten har tegna på den nymalte veggen, når sofaen har fått enda en ikke identifiserbar flekk du vet aldri går bort.

For kjære alle dere, om du er en lett hysterisk småbarnsmor eller han tøffe pappaen som triller tur og later som livet er akkurat der du hadde sett for deg at det skulle være.

Kjære deg, du skal vite at :

DU ER IKKE ALENE!!

Jeg savner også alle kveldene vi hadde gode samtaler og løste verdensproblemer over en øl eller to. Jeg savner spontaniteten i at mann fikk en telefon en torsdagskveld og 30 minutter senere var på vei ut døra. Jeg savner at hver helg er spikket av kule planer, jeg savner at alle sparepengene går med til neste års festival. Jeg savner en kino på vei hjem fra butikken, jeg savner lange middagsturer på restaurant midt i uka. 

Jeg savner at puppa peker oppover og ikke nedover. Jeg savner skikkelig den tiden jeg fikk på meg alle buksene på carlings og jeg savner at jeg hadde mer høye enn lave sko.  Jeg savner at det var mer ryddig golv en overfylt hjemme, jeg savner overskuddet til og vaske over badet hver dag. For ikke og snakke om tiden når skittentøykurven var tom.

Men midt i all denne milde frustrasjon, dette ønsket om en svunnen tid så sitter jeg omgitt av så mye kjærlighet. Så ubetinget kjærlighet, av den typen som blir gitt til meg uansett. Selv om puppa henger ned og rumpa strutter ut, selv om golvet har flekker og vasken ikke blir tatt. For når jeg gir litt morskjærlighet blir jeg belønnet med uendelig kjærlighet tilbake.

Så kjære alle dere som noen ganger føler som meg, husk at det kommer en dag i morgen også. Husk hva livet har til deg her og nå, og glem aldri aldri ALDRI hvordan ei real fyllesyke er. Kanskje frister ikke 25 år og livet er en fest så mye allikevel. 

God kveld, god natt og du er GOD NOK som du er!

#antiperfekt #bakfasaden #småbarnsliv #livetfør #livetførbarn #slikvardetda

♥kine

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

fullpakket skjema

Jeg bøyer meg herved i støvet for de som har flere enn et barn, for de som er alene med et eller flere barn og for de som har en kalender som blinker konstant!

For en helg!! og den har bare rundet 50%!

En fredag som starter i vanlig takt, det er opp før hanen galer. Bøtte nedpå en liter kaffe og stålsette seg for dagens gjøremål. Klargjøre seg selv og en langt over gjennomsnittet trøtt unge. Vi kommer oss på bussen og jeg får levert i barnehagen. Og klokka har ikke rundet 0700 enda! Så venter arbeidsdagen, den flyr avgårde i vanlig fredagstempo, før det er på tide og hente i barnehagen igjen. Så begynner vel denne helgen som alle snakker om hele tiden. Den roses jo opp i skyene, og vertfall FRIHELGEN.. Det er et titalls ærender som skal gjøres, handles til helgen og fikse siste innspurt av uken. Vi drar en liten snartur ned til byen så ho mor rekker innom det som trengs av butikker. På vei hjem tar vi en liten stopp innom lekeplassen for å forsikre at siste rest av energi får utløp. Krabber oss da hjem etterhvert, bærer som et veldressert pakkesel opp trappa- 3 etg! Alt pakkes ut og inn på rett plass, middag fikses og jeg rekker en liten vask over golvet også. Deilig med frihelg enn så lenge. Så kommer kvelden smygende raskere enn en regnsky på en solskinnsdag. Vaskes litt tøy og det pakkes klart for lørdagens store greie. Tusenfryd! Badetøy og ekstra skift, det er litt snaks til sultne kropper og våtservietter til nødstilfeller. Værmeldingen trippelsjekkes, nei det skal ikke regne. Kan vi stole på det? en regnbukse i tilfelle pakkes ned. Og sandaler så klart. og solkrem, tonnevis med solkrem.

Så kommer natten smygende. 6 timer med nydelig søvn, lett avbrutt av noen små bein som sparker meg i siden når plassen blir for liten.

"biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip" og alarmen uler. God morgen Norge, det er på tide og stå opp!!

Frokost fikses, barn dusjes,klær skal på og siste rest skal pakkes ned. Klokka tikker og jeg har drukket en kopp kaffe for lite i forhold til stressmengden. "Dette skal bli en bra dag, dette skal bli en bra DAG, dette SKAL bli en bra dag, en BRA dag" er hva jeg hvisker til meg selv midt i rydding og rundstykkesmøring. Men vi kommer oss da ut i bilen, vi setter kursen mot tusenfryd, og klokka er så vidt passert 10.00. 

TUSENFRYD, for en dag. Full fres i 7 timer. Det bades og plaskes, vi svinger opp ned og bak frem, det hyles og frydes. Vi spiser is og kun nyter. Gøy med andre ord.

Så er det hjem..to stykker på overnatting, så logistikken skal fordeles og tøyes en smule. Etter en heldags på høygir skal jeg være sympatisk og rolig for alderen 3, 6 , 11, 37. Muligens byr den på 37 på mest utfordring ;) Lavt blodsukker og vi entrer matbutikken. Alltid en bra ide. Men vi kommer kun ut med en familiepakke med is som var det totalt unødvendige kjøpet. Det føler jeg er innafor en solskinnsdag hvor alle er litt slitne. Kommer oss hjem og middag skal fikses. Den skulle helst ha vært klar NÅ! Atter engang tenker jeg"og hvorfor Kine, HVORFOR gjorde du ikke dette klart i går?" Men vi disker opp, det grilles og kokes. Barna dekker på og noen ser på tv. Og middagen spiser vi som sultne rovdyr, sittende ved bordet alle 5. Ganske koselig faktisk, samlet som en storfamilie. Så er det frilek i 15 minutter, mens jeg rocker stua og gjør den om til kinosal. Popcorn poppes, det lages drikke flasker og alle puter i huset fyller sofaen. De små ønsket filmkveld, det skal de få! 

Så flyr denne kvelden også..og alt jeg skulle ha ryddet og fikset, vasket og strøket. Ja det får jeg ta i morgen. I morgen ja; dagen da det er fullpakket skjema. Det er møte, jobb, barnebursdag, overlevere nattgjestene, middag, klargjøring for mandagens dag og rydde vekk helga. For denne helgen, den såkalte FRIHELGEN ja den har jeg vel ikke sett så mye til. Hvis ikke det skjer under i morgen da, og søndagen plutselig får 34 timer. Da skal jeg juble, men frem til da. Lev livet folkens, og lag minnene mens de ruller! 

#frihelg #fullpakketskjema #tidsklemma #bakfasaden #høygir

 

♥kine

Spisetid!!

Det er ettermiddag, roen har senket seg, klesvasken ruller, maten er handlet inn og det er den tiden på døgnet. Det er tid for MIDDAG! Spisetid roper junior, garantert noe han har lært i barnehagen. Det forventes mat på bordet, og det litt brennkvikt. Jeg har tross alt vært hjemme i minst 15 minutter.  Sikkert en enkel sak tenker du, for hun kokken som driver denne bloggen. 

Ja, det er det vel i teorien også. Jeg har sikkert disket opp noen middager litt over gjennomsnittet jeg, ikke helt vanlig hverdagskost på en ukedag. Jeg kan  fint piske sammen en bearnaise(nei snakker ikke om en pose), helsteke en piggvar eller lage suppe fra bunnen av. Men vet du hva?? 

Noen ganger så tyr jeg til enkle løsninger! Og dere: DET ER LOV! 

Vi må slutte og late som at vi alle, til enhver tid, alltid hele året serverer 100% perfekt middag. At den alltid er hjemmelaget, laget fra bunnen, supert balansert, velsmakende, variert og gjerne kortreist eller økologisk. Begge deler kanskje! Vi må slutte og se ned på de som ikke rekker og lage de store måltidene hver dag, det er hektisk mellom fotballtrening og korpsøvelsen. Minsten skal på speider'n og tenåringen kanskje på disco. Også er det lekser, og hun på 8 skal hentes hos ei venninne. Dette vet jeg ikke så mye om for jeg har en, ÈN, unge. Men tidsklemma den vet jeg mye om.

Så til alle dere som prøver, virkelig prøver: Jeg prøver også, og veldig ofte lykkes jeg tror jeg. Kanskje for jeg har litt enklere forutsetninger til bare og "kaste sammen noe enkelt". Men noen ganger så tar jeg snarveier, og dere skal vite at det gjør jeg med god samvittighet. Og det er det dette innlegget skal handle om.

Jeg kan helt fint servere kebab en onsdag, eller pølser på en mandag. Noen ganger har tilogmed middagen vært ostesmørbrød. Eller den alle beste: Junior fikk velge middag, valget ble en stor boks makrell i tomat, to riskaker og litt agurk. Han var strålende fornøyd! Så da velger jeg heller og se på det slik. Middagen tok 2 minutter, han spiste både fisk og litt grønnsaker, han spiste alt og det uten og klage det grann, og han ble god og mett! For det er kanskje det viktigste her, eller? At han spiser. 

Jeg har hurtigris i skapet. For det klarer du ikke gjøre feil, og jeg klarer lage en barneporsjon. Jeg har alltid noe godt i fryseren som bare kan varmes, til den dagen du kun vil ligge på sofaen. Jeg kjøper heller ferdig tikamasala-kit enn å fordype meg i en indisk gryte fra bunnen av. Tror det faktisk er to poser tomatsuppe i skapet akkurat nå. Jeg har minst 5 buljongterninger, salsa på glass og en posesaus. åhh, må jo ikke glemme tacokrydderet. 3 poser sist jeg sjekka!

Altså; jo klart er det bra med riktige grønnsaker, men èn grønnsak er bedre enn ingen grønnsak dere! Liker ungen erter ,mais og agurk..ja la hen spise det da. Ikke lat som det beste de spiser er grønnkål, spinat og fennikel. Bare for at det er å utrolig moderne! Eller at usaltede nøtter slår en pose potetgull, det gjør den ikke hos meg vertfall. 

Jeg, kokken Kine, lager altså ikke alt fra bunnen. Jeg lager ikke kun mat som er i motebildet. Jeg lager ikke bare økologisk, uten konserveringsmidler eller kun kortreist. Jeg lager det som faller meg inn den dagen, det tiden strekker til og det vi har lyst på. Vet dere hva? Det er jeg ganske stolt av. Jeg skal nok klare og lære mine barn både å koke poteter og egg, de burde klare en brunsaus og steke fisk. Så jeg fortviler ikke. Vi lider da ingen nød sist jeg sjekket, maten kommer på bordet. Den kommer dit hver dag også. 

og de gangene jeg ikke tar en snarvei, ja da lager jeg vet mat som er ganske innafor da. Det får bli en egen blogg


vaffelmiddag. 

Tørrvareskapet, i dag! 

Ferdig servert, alle minne kunnskaper benyttet.

God middag, bon appetit, velkommen til bords

#middag #tidsklemma #bakfasaden #antiperfekt #matmåmannha 

♥Kine

 

Kines topp 5 flaueste matserveringer i moderne tid

 • Tomatisert fiskesalat - Makrell i tomat, riskaker og agurk
 • Miniburger-  Karbonade, ferdig kjøpt så klart, gulost, og burgerbrød. litt salat. dressing,: rømme+ ketchup
 • Stekt ris med svin -  med ris ris ris litt erter, mais og kokt skinke
 • Pølseform - gårsdagens wiener, hermetisk tomat, frosne grønnsaker. topp med ost og gratiner. 
 • tynn pizza - tacolefse, tomatsaus(ferdig kjøpt) , atter engang kokt skinke, løk, revet ost.