hits

oppskrifter

husmoremne...snart vertfall

Shit..tomme for brød og knekkebrød!!! Slik går det når ho mor er hjemme alene i tre dager uten mann. Han er den som har næringsvett av oss, så da passer han på at vi har det vi måtte trenge. Junior og jeg vi lever lenge på riskaker og yoghurt. Men nå hadde vi altså ikke engang det.

Så da var det bare å bake da. Ble både knekkebrød og rundstykker, men det som imponerte meg selv mest var "tacolefsene" jeg dro sammen av litt reste mel. 

De funket både som provisorisk pizzabunn til han som absolutt skulle ha pizza til middag, de var knallgode med kremost, skinke og litt salat til kvelds. Håper de er like gode til taco også, det får tiden vise for jeg har testet å fryse de ned..hvem vet kanskje de tåler det også.

Sender med en ca oppskrift, da dette var noe jeg gjorde på ren slump utifra hva jeg hadde. Liker du en annen meltype så kan det helt sikkert byttes ut. Bare husk at grovere mel suger gjerne til seg mer væske.

♥kine

#tacolefser #tortillalefser #hjemmebakt #husmor

 

150 g speltmel

100 g maismel

100 g hvetekli

0,5 dl nøytral olje (jeg brukte raps)

2 dl vann

1/2 ts salt

2 ts bakepulver

Bland alle ingrediensene sammen til en smidig deig. Ikke for hard

Legg over et kjøkkenhåndkle og plastfolie. La hvile i ca 20 minutter på benken

Del deigen i så store emner som du ønsker lefsene. Form dem til boller, og la de vile under kjøkkenhåndkle og plast i ca 10 minutter til. 

Så er det bare å kjevle de ut til ønsket tykkelse. Som pannekaker gjorde jeg.

Stekes i en tørr stekepanne på middels varme. Lefsene vil blåse seg litt opp(boble). da kan du snu de og gjøre samme på motsatt side. Men stek de lenger hvis du ønsker litt farge.

 

TIPS: hvis melet ditt har stått lenge i skapet kan det være at det trenger litt mer væske enn helt ferskt mel ;) 

Lunsj..1 2 3

Smoothie,jeg simpelthen elsker smoothie. Det er lett,friskt og godt. Også går det så utrolig fort og lage.
Så ukens mat-inspo den går dithen.

Så i sommervarmen lar vi mixeren gå flere ganger i uka.
Siste fristelse vi lagde var denne.
En grønn, hos oss heter den
HULKEN SMOOTHIE
for da får jeg junior til og spise som bare det. Og denne er proppet med spinat,nøtter og gode egenskaper for en aktiv liten krabat

Digg HULKEN SMOOTHIE
Spinat (vasket babyspinat er enkelt og greit) -1pose, eller helt etter smak og behag.
Banan -1 stk
Agurk - 1 stk
Mango - 1 stk (liten)
Rismelk - 3 dl
Vaniljekesam eller annen yoghurt- 1dl
Mandler -1dl
Epler -1 stk.

Jeg bruker også litt isbiter for ekstra is og litt utfylling.
Smak den gjerne til med litt lime for en friskere variant.

Kjør alt sammen til en knallgrønn smoothie.

Tips: frys ned restene i isformer, så har du en deilig HULKEN IS når lysten blir for stor 😉😄

#smoothie #matinspo #matmåmannha #matforalle #enkeltoggreit

♡kine

kjøleskapsgrøt

Så til ukens oppskrift, et slag for frokosten! Vi trår til med fenomenet "Kjøleskapsgrøt", men dette er er grunnoppskrift. Du trenger ikke bruke en halv lønning på helsekost, kjøpe kjøleskap med spesial lys eller organiske beholdere. Du trenger ikke ha bær dyrket i eget drivhus, spesiallaget rismelk eller frø du ikke kjenner navnet på. I denne oppskriften trenger du kun 5 ting, et kjøleskap og en beholder(gjerne med lokk, men plastfilm går fint) Også kan du toppe med akkurat hva du liker. For hvis du går fra: ikke spise frokost til og spise litt av dette, ja da er du blitt mye sunnere enn du var i går! LYKKE TIL

                 

 

 Kines ENKLE kjøleskapsgrøt                

   ... ribbet for dilldall, supermoderne råvarer og ting du aldri i verden får tak i.

Havregryn - 3 dl

Melk (helt vanlig, rismelk, havremelk eller hva du måtte like) - 5 dl

Chiafrø ( kanskje litt moderne tenker du, men nå får du de på nærbutikken) - 3 ss

Honning - 1 ts

Rosiner (kan sløyfes) - 1/2 dl 

 

Rør alt sammen i en bolle og hell det over i en beholder. Det beste er en beholder av glass, men ikke nødvendig

Sett i kjøleskap minimum 10 timer.

Servering: Ta den porsjonen du vil ha, spis den som den er, eller med en topping du liker. Jeg har laget mine topp 5 toppinger lenger ned.

Kan stå i kjøleskap 3-4 dager, men jeg liker den best dag 1-2

Tips: spar på syltetøyglass, glass fra de rødbete du har spist opp eller barnematen. Flotte til kjøleskapsgrøt!

 

Toppingforslag

  • Tørkede bær og frukt, litt vanilje og hakkede nøtter
  • kokosflak, solsikkekjerner og gresskarfrø
  • revet eple, kanel og walnøtter
  • dine favoritt bær, ferske eller frossen, røres sammen med litt sukker(sukrin etc),appelsinjuice og vanilje
  • mango,jordbær,ananas,banan







 

we call them...

dette er noe vi lagde hjemme da jeg var liten hele tiden. På den tiden hadde de et velkjent navn, sa du det viste alle hva du skulle lage. Dette navnet er nå tydeligvis ikke lov mer..på samme linje som at de fjernet den mørke hjelperen i Disneys jul.

Nå heter disse søtsakene noe så "enkelt" som sjokolade-havre-kokosboller.. ja for det får du 5 åringen til og si!

jeg kaller de bare "we used to call them..not wienerbread.

Men et par ting er ganske sikkert. dette er GODT, dette er ENKELT og dette er noe ALLE kan lage. Så rot frem i tørrvareskapet og lag noe godt til kvelds

 

Litt sunnere variant?

* Sukker blir sukrin/stevia/honning eller en most banan

* glutenfrie havregryn

* dropp vaniljesukker og bruk vaniljefrø /kanel eller kardemomme.  

* Kaffe kan helt fint byttes ut med rismelk, mandelmelk eller sjokolademelk.

 

#sjokkoboller #noegodttlikaffen #kveldskos #matinspo #mandagsgodt #enkeltogreit

♥kine

 

 







 

 

her er det ikke no MUFFINS

Muffins kan alle bake..det er bare og røre sammen også er det klart.

Det finnes utallige versjoner, vi kan piske og vi kan røre massen. Det kan være milliliter presisjon i vekt eller bare tatt litt på slump. Det finnes oppskrifter hvor du må lese og sjekke oppskriften titalls ganger, og du har de som bare er og smelle sammen. Du har muffins og cup cakes, det er topping og glasur. Det er smaker i utallige varianter.. også har du denne. Så lett at barna kan lage den mens du slenger deg på sofaen med bena høyt. Dette er den perfekte oppskrift for nybegynnere, for junior som vil overaske farmor eller for deg når du ikke gidder annet. For en ting er sikkert: nybakt smaker alltid godt!

Dette er en super enkel oppskrift, med ting som de fleste har hjemme i skapet til enhver tid.

Og smak..ja det kan du bare tilsette litt som du vil. bruk en regnfull tirsdag eller en grå torsdag til å eksperimentere litt, også er det nydelig bakst servert til helgen!

 

      

TIPS: bland det tørre sammen. Rør sammen egg og sukker, rør inn smøret og til slutt det tørre. Letteste måte for null klump

 

Sjokolade muffins toppet med salt karamell



 

#bakekakesøte #allekanbake #enkeeroftedetbeste #matinspo #ukasmatblogg #muffins #enkeloppskrift

 

♥kine
 

Ukas mat-inspo

Heller ingen blogg uten mat fikk jeg høre her om dagen. Så da blir det til og ta seg selv i nakken da, og hver mandag vil det kommer ei oppskrift..ikke noe fancy gourmet greier, ikke noe flott og snedig som krever timeslange forberedelser. Men ei oppskrift som de fleste kan klare, som du får unna med råvarer du finner på hvilken som helst nærbutikk. Dette er oppskriften for dere som er litt matleie, som kanskje ikke helt finner inspirasjonen eller tiden tar dere igjen. Du vil ikke finne noen oppskrift hentet fra en flott restaurant eller en med et så vanskelig navn at du ikke kan uttale det. Det er ikke oppskrifter for å vise hva jeg kan, men for å lære bort at det enkle er noen ganger det beste. Du imponerer ingen med en bilde på instagram, hvis alle vet at maten du lager smaker dritt! Javist spiser vi med øya, men munnen har litt og si den også altså!

 

Det kan være frokost, lunsj og middag, kanskje en dessert eller noe til kaffen. Til kveldskosen kanskje?

Første oppskrift, et slag for VAFLER!!

Det finnes utallige varianter; grove, fine, sunne, usunne. Du finner de luftige, sprø, saftige, tykke eller tynne. Denne oppskriften er rett og slett helt vanlige vafler. Vafler slik min mormor gjorde de, og sikkert mange mange flere med henne. Den er ikke utarbeidet til og være særegen på noen måte, den er ikke unik og jeg roper ikke ut at " dette er den som funker, denne MÅ du ha". men det er ei god oppskrift, den gjør det det skal nemlig lage vaffelrøre! Så er det opp til deg og gjøre resten





Hva topper dere vafler med? Selv har jeg en barnslig forkjærlighet for smør og sukker. Men er jeg i selskap og skal virke litt voksen tar jeg nok helst jordbærsyltetøy og rømme. 

#vafler #vaffelrøre #ukensmatinspo #oppskrift #ingenbloggutenmat

♥kine