hits

august 2017

barndommens nostalgi

SIRKUS SIRKUS SIRKUS

Vet ikke hvem som gledet seg mest? Jeg, gubben eller junior?? 

Vi skulle på sirkus. Jeg som var på sirkus ofte når jeg var liten hadde noen barnslige minner og forventninger om hvordan det skulle være. Håpet om at flaggene i plast var akkurat som før, sukkerspinn og lysende leker.

Gubben som erindret penkledde mennesker og store telt med uendlige meter under taket.

Junior som har et minne forbundet med sirkus. Sirkuset til Kardemommeby.

SÅ dro vi da, så klare og så forventningsfulle. 

Og for en kveld. Riktig nok kom ikke sirkusprinsessen ut på en majestetisk hvit hest , men det var klovner og akrobater. Det var en talemåte det bare har på sirkus og i bokseringen, det var trylleshow og turn. Sjonglering og dyr. Popcorn, brus, sjokolade og kjærligheter. Og det var lysende leker!! Så i ekstase var vi foreldrene at vi gikk i hver vår kø og kjøpte hvert vårt lysende sverd til junior, fordi vi ville være den kule forelderen. Snakk om ikke og snakke sammen* humrer*

Vi slo på stortromma, det var første rad med VIP plasser og alt for mye godis en helt vanlig ukedag. Jeg kjøpte kjærlighetsmokk i snor og slush i utallige smaker. Vi hadde på skjorte og penbuksa.

Men vi koste oss, og noen ganger så må mann kose seg. Noen ganger handler forventningene om å lage minner for fremtiden, og snakk om minner. Jeg håper at når junior blir stor vil han sitte igjen med minnene om sirkus like fabelaktige som de jeg har, om ikke bedre!!

Så ta med barna på sirkus. Slapp av, dyrene får både mat og vann. Tror de får en del kos også skal jeg være ærlig. Og i 2017 i et norskdrevet sirkus tror jeg faktisk at hadde alle hatt det så forferdelig hadde de slutta. Jeg tror også de hadde klart og formidle til omverdenen hvis de var der mot sin vilje. Og jeg tror ingen som ikke har en ekstra glød for det du gjør hadde kastet deg ned en liten trå av et tau med kun ankelen som sikring.

Så: ta med barna på sirkus!

♥kine

#sirkus #arnardo #barneliv #minner

hodet tomt og magen full

når hodet er tomt og magen er full... det er da du har tenkt og skrive tidenes innlegg. Det er da du skal finne opp kruttet og det er da du skal bli kjent! Vet så feil kan mann ta gitt. For når du har stappa innpå alt for mye mat fordi det var så godt, når du har latt klokka bli litt for mye og når du har brukt opp all din kreative side på leke fantasislott og entre en piratverden.Da er vel kanskje ikke tiden inne for og være så produktiv da. Tydeligvis ikke fant jeg ut. Dette ar tiden for og kaste beina høyt opp i sofaen, dra pleddet rundt seg og skrive innlegget om at noen ganger så blir det bare ikke noe innlegg. Det funka ikke. Da får jeg være glad at jeg ikke har dette som mitt livsgrunnlag, at jeg har en jobb og gå til som gir penger i banken uansett. Da kan jeg nemlig ta meg slike friheter med at det bare blir et innlegg om ikke et innlegg. Og det beste er at jeg kan egentlig bli ganske fornøyd med det også. For hva er vel mer nært definisjonene min på og være ANTIPERFET eller et lite blikk BAKFASADEN enn at bloggen ikke går fremover så jeg bare skriver om at den ikke gjør det. Hva er vel bedre enn å dose det opp med litt selv ironi og vise alle dere skriveglade med skrivesperre at jeg kan være deres ansikt utad! Jeg tørr nemlig og ikke være helt perfekt der også jeg. For de vennene jeg har som bare henger med meg pga min blogg, ja de har jeg verken hatt lenge eller er særlig og samle på. Så alle dere som trenger en klapp på skulderen når det ikke går helt som dere vil: Her er den *klapp klapp klapp* Det ordner seg nok dette også.

Selv så blir jeg liggende på sofaen litt til, og tenker over alle innlegg jeg skal skrive neste uke. Ses da!

#bakfasaden #bloggombloggsomikkeblirblogg #antiperfekt #dagensproblem

♥kine

 

teknofree eller teknofreak

"vil se pÆdden"

Junior har annonsert hva han har mest lyst til i hele verden akkurat nå. Det er og leke med nettbrettet, eller pædden som han så fjongt kaller den. 

Denne diskusjonene begynte i hustes fire vegger for flere år siden. Jeg på min side mente at barn burde sjermes i stor grad for teknologiens inntog frem til de var slik ca 5 år, at telefon og nettbrett ikke hadde noe for seg. Ut i skogen, lek i parken, ramle i søla var bedre. Far i huset deriomot var meget bestemt, her skulle junior introduseres for teknologien så fort som mulig. Han burde innen han var 3 beherske barnevenlige apper og ha godt utbytte av disse.

Jeg har tatt mange diskusjoner, jeg har tatt mange kamper og jeg har stått mye på mitt når det kommer til min mann. Men jeg vet hvilke kamper jeg burde ta, og jeg vet når jeg burde svelge kamelen. Hans argument med at tiden faktisk går fremover ikke bakover, at innen junior skal begynne på skolen skrives de fleste oppgaver via nett vant sterkt. Da han trumfet det hele med at teknologien skal bare være et supplement ikke en erstatning for real lek idet fri så måtte jeg vel si meg enig.

Innen junior var 2 kunne han finne frem til fantorangen appen og youtube. Han viste hvordan bokstaven c så ut, for trykket han på den som "charlie and the numbers" frem. Han lærte seg for og synge sanger både på engelsk og norsk, han kunne fargene en dag og sier rett som det er "mamma du er mommy og pappa er daddy".

Så har han tatt skade? Har han lidd denne nøden som foreldrepolitiet garantert vil pårope seg at jeg har utsatt han for? Sliter han sosialt? Nei vil jeg vel si, han er en super sosial gutt, elsker og hoppe i vanndammer eller løpe runde på runde på lekeplassen. Han forguder puslespill eller plastelina, skape noe er fantastisk. Men noen ganger så vil han kanskje ha litt annet påfyll. Han vil spille et spill på nettbrettet, han skal vise pappaen noe som han ikke helt kan forklare med ord eller han skal finne frem en sang vi skal synge. 

Det skal sies at jeg ikke mener et nettbrett eller en tv skal være barnevakt døgnet rundt, mann skal ikke la vær og omgås sitt barn for å gi det en duppedings. Men alle dere foreldre: om du er sliten eller litt opptatt, du må få middagen ferdig eller bilturen blir lang. Du må vaske opp sølet eller få ryddet inn varene, bussturen til barnehagen strekker tålmodigheten til minsten eller du må ta denne telefonen. Ja da er det helt innafor da. Nettbrett, favorittfilmen, en app eller en mobil. Men gjør det med måte, gjør det bevist og vær smart. 

Bruk nettvett fra de blir introdusert, følg med på hva de ser på. Ta deg tiden med og lage et skikkelig filter på youtube, som faktisk er en kanal beregnet for 18+. Der kan det komme frem de rareste ting. Lær barnet hva som er lov og se på og hva som er feil. Så vil du ende med et barn som vårt. Han har mer eller mindre fri tilgang på multimedier, men bruker det ikke på nær så ofte som mann skulle tro. Han tyr til det hvis han er sliten eller vil slappe litt av. Han hører like gjerne på en lydbok som og spille et spill. Når andre barn maser om foreldrenes telefon, som til slutt ender i krangel og stress.

Så tommel opp for fremtidens datagenier, tommel opp for litt fri barneoppdragelse og en stor tommel opp for å trosse foreldrepolitiets ambassadører. Spesielt dere som sitter på bussen sammen med meg hver forbanna morgning!!!

livet med endometriose, det er akkurat som før!

takk facebook for alle minnene du kaster tilbake på oss. For hvem hadde vel husket denne dag  i fjoråret, for fem år siden eller ti?

For min del ble det et minne tilbake til i fjor, når jeg hadde hatt en liten aha opplevelse. En liten påminnelse om hvor fort ting kan snu, men så gikk det så bra allikevel.

Tar det fra begynnelsen, fra den tirsdagen jeg med godt mot og en tilmålt smil om munnen krabber akkurat så sexy mann klarer opp i stolen hos gynekologen. Det er nemlig ingen mulig måte i verden hvor det kan gjøres litt grasiøst på, det er kleint uansett. Men mann setter seg nå til rette, rumpa langt ut på kanten. Den vante legen som beroligende messer "pust rolig" "ligg stille" "dette går fort". Aller helst ville du  tatt en øl først,men vet at det resulterer kun i en ting: tissetrang og full blære!

Det er når jeg ligger der, prøver og tenke på noe helt annet jeg hører det du ikke vil høre. Nei det er ikke en fis, det hadde kanskje vært bedre. Det er legen som litt for høyt sier "OJ!! " "Oj.." det lille utbruddet du ikke vil ha fra gynekologen som står med ultralyd i det aller helligste.
De sekundene som alltid er så lange, det medfølende blikket du helst ikke vil ha..før du nølende tørr å spørre "er det farlig? " 
"Nei"
..så takke faen for det tenkte jeg!!

Åler meg ned fra stolen. Sakens kjerne er  at hun fant en cyste på eggstokken min, en ganske stor en også. Hun nevner et ord jeg så vagt kan huske og ha hørt før.. ENDOMETRIOSE. Men et ord jeg har googlet, lest, søkt og funnet ut meget mye mer om nå. 

Jeg blir raskt henvist til ullevål, hun mener jeg burde ha en rask undersøkelse og en rask sjekk. Det er til 90%sikkert at det bare er endometriose,men hun vil ikke ta noen sjanser. Det er tross alt en stor cyste som sitter i underlivet. Og jeg er midt i gruppen for å utvikle underlivskreft, 30 år nybakt mamma og slik middels aktiv på treningssenteret. 

Går en uke, Ullevål neste. Der bestemmer de at jeg burde ha en operasjon ganske snart. Får time noen uker senere. 

Det skal være en rask rutine operasjon, inn og ut samme dag.  Frisk og rask. Chop Chop. .Det skal ta max 30 minutter med kikehull.
Underveis i operasjonen finner dog legen 6 cyster til, fordelt på eggstokker, buk og blære. 30 minutter blir til ca 3 timer. Og en enkel liten operasjon blir plutselig til 3 dager på sykehus. Men fortvil ikke, for det gjorde ikke jeg. For 7 cyster og ingen hadde tegn til å være ondartet, fjernet en eggstokk og fant ikke noe tull der heller. Men denne nye sykdommen som har kommet inn i livet mitt, endometriose, den forklarer mye.

Det ble noen tøffe måneder på en hestekur av noen hormoner. Frøken Bekkengen skulle i overgangsalderen for alt det var verdt! Å herregud, stakkars alle gamle damer som går igjennom dette. Jeg føler med dere. Hetetokter og svette, tisse femten ganger om natta, lite energi, humørsyk og rett og slett ganske grell. Hvis dere trodde jeg var et vandrende mareritt uten morgenkaffe, spør min bedre halvdel hvordan morningen var med kona på hormonsprøyter! Stakkars type.

Og til alle dere jeg møtte, som jeg var ufordragelig mot: SORRY av hele min rumpe( skulle sagt hjerte, men rumpa er større)

Den følelsen når ting langt bak i tennårene bare faller på plass.

 • Smertene som var ubeskrivelige ved menstruasjon, spy og feber.
 • Krampene i ukene før som var være enn rier.
 • Kvalmen hver gang mann har spist mat med fete meieriprodukter, men som aldri har slått ut på noen allergitest.
 • plutselige perioder med utrolig lite energi, helt uten grunn
 • smerter i korsryggen som liksom aldri ble borte
 • ofte problemer med magen         

Alle disse svarene som bare er YES!!! Så får endometriose være endometriose. Jeg får leve med den, ikke leve utifra den.

Det har nå gått et år, testene viser at jeg har vertfall 3 cyster som er på god vei tilbake. Disse vokser i god fart, tenk om musklene hadde vokst like fort du. Men enn så lenge er det ikke de største smertene, det er levbart. 

Så får vi se hva tiden bringer om legene mener at jeg burde fjerne resten av "apparatet" ganske snart for å hindre at kroppen må igjennom en runde til. Om jeg kanskje kan leve med det i mange år eller om ett år en løsningen. Jevnlige kontroller og meget god oppfølging er løsningen! 

SÅ kjære alle dere damer der ute, lurer du på hva dine smerter kan skyldes? Tar ikke legen deg seriøst? Nevn at du vil utredes for endometriose, det er en MEGET VANLIG SYKDOM, men ingen snakker om den! La oss snakke den opp, la oss rope det ut. Det er ikke nødvendig med lange krampenetter og umenneskelig smerte hvis det finnes en løsning. Nå er ikke alle på langt nær så rammet som meg, og takk for det. Men like viktig: SJEKK DEG. 

SJEKK DEG, ta en celleprøve og følg opp underlivet!! Livet er for kort for at du tar turen til legen neste år

#endometriose #sjekkdeg #livetsomkjærring #snakkomdet #antitabu #kvinnehelsen #endo 

♥kine

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

http://www.endometriose.no/

Endometriose, den skjulte kvinnesykdommer

utdrag fra endometriose.no

Endometriose kommer fra de greske ordene endo (innvendig) metra (livmor) osis (sykdom, problem eller abnormalitet). På engelsk kalles sykdommen endometriosis, ofte forkortet til endo. Vevet som kler livmoren innvendig og som støtes ut ved menstruasjon kalles endometrium (livmorslimhinne). Hos noen kvinner finnes vev som ligner livmorslimhinnen utenfor livmoren, hvor det ikke hører hjemme. Når dette oppstår kalles det endometriose. Dette vevet på avveie kan bli funnet i eller på eggstokkene og egglederene, utenpå livmoren.

Under menstruasjonsblødningene blør også endometriosevevet (som altså finnes utenfor livmoren). Blodet fra dette vevet blir fanget inne i bukhulen hver måned. Opphopningen av dette blodet og andre substanser som utskilles, fører til irritasjon og skader på omkringliggende områder. Det dannes små blemmer. På bukhinnen er disse blemmene så små som knappenålshoder, på eggstokkene kan det dannes cyster som kan bli så store som appelsiner (endometrioma). Dersom endometriosevevet er i nærheten av livmoren, tarmer, blære eller andre organer, kan denne irritasjonen gi smerter. Kroppens naturlige reaksjon på irritasjon og skader i vevet fører ofte til dannelsen av arrvev og sammenvoksninger, noe som kan føre til mer smerter. Andre komplikasjoner, avhengig av hvor endometriosevevet befinner seg, kan være at cyster sprekker (som kan gjøre at endometriosen sprer seg til nye områder), blødninger på tarm/blære og innsnevring av f.eks. tarm eller urinledere. Arrvevet og sammenvoksningene kan også hindre passasjen av egg til og gjennom egglederen og dermed føre til infertilitet. 

Selv om endometriose ifølge legene er en godartet sykdom (ikke dødelig i seg selv) er den ofte svært smertefull, og kan i svært sjeldne tilfeller indirekte være livstruende. Farlige situasjoner kan oppstå hvis f.eks. endometriosevev eller sammenvoksninger innsnevrer eller trenger gjennom tarm- eller blærevegg. Innsnevring av urinleder på grunn av endometrioseforandringer kan ubehandlet føre til nyresvikt.

 

 

er det verdt det..

Lakenskrekk eller våkenetter

Ømme danseføtter eller såre brystvorter

Late dager i parken eller full action i lekeland

Øyafestival eller Dyreparken

Vinkveld i solnedgang eller varme melk i soloppgang

nattlig skift eller bleieskift

vind i håret og roser i kinn eller floker i håret og poser under øya


Ofte så veier mann livets fordeler og ulemper, mann tenker på livet før og nå. Men hvorfor skal det være så forbanna forbudt og si disse tankene? Skal det ikke være lov og drømme til fortiden? Være lov og si at noen ganger hadde det vært deilig uten barn? Er alt verdt det?

Når trass netter og ungeskrik har tatt over for bassrythmer og allsang. 

Men det er vist tabu, det skal mann ikke si. Da er du dårlig mamma da, du bryr deg ikke, du tar ikke ansvar, du er ikke moden for rollen. I følge en og annen bok om foreldrerollen, der A4 malen står skrevet svart på hvitt.

Jeg skal slå et slag for alle dere foreldre som i smug savner ungdommens glød, dere som savner nettene hvor dere ranglet gatelangs med en kebab i ene hånda og et salig glis om munnen. Jeg skal gå i fronten for dere som river dere i håret når enda en middagstallerken er kastet utover golvet, når enda en bok er revet i stykker i sinne. Jeg skal kjempe for dere som savner svale vinkvelder med jentene når minsten har tegna på den nymalte veggen, når sofaen har fått enda en ikke identifiserbar flekk du vet aldri går bort.

For kjære alle dere, om du er en lett hysterisk småbarnsmor eller han tøffe pappaen som triller tur og later som livet er akkurat der du hadde sett for deg at det skulle være.

Kjære deg, du skal vite at :

DU ER IKKE ALENE!!

Jeg savner også alle kveldene vi hadde gode samtaler og løste verdensproblemer over en øl eller to. Jeg savner spontaniteten i at mann fikk en telefon en torsdagskveld og 30 minutter senere var på vei ut døra. Jeg savner at hver helg er spikket av kule planer, jeg savner at alle sparepengene går med til neste års festival. Jeg savner en kino på vei hjem fra butikken, jeg savner lange middagsturer på restaurant midt i uka. 

Jeg savner at puppa peker oppover og ikke nedover. Jeg savner skikkelig den tiden jeg fikk på meg alle buksene på carlings og jeg savner at jeg hadde mer høye enn lave sko.  Jeg savner at det var mer ryddig golv en overfylt hjemme, jeg savner overskuddet til og vaske over badet hver dag. For ikke og snakke om tiden når skittentøykurven var tom.

Men midt i all denne milde frustrasjon, dette ønsket om en svunnen tid så sitter jeg omgitt av så mye kjærlighet. Så ubetinget kjærlighet, av den typen som blir gitt til meg uansett. Selv om puppa henger ned og rumpa strutter ut, selv om golvet har flekker og vasken ikke blir tatt. For når jeg gir litt morskjærlighet blir jeg belønnet med uendelig kjærlighet tilbake.

Så kjære alle dere som noen ganger føler som meg, husk at det kommer en dag i morgen også. Husk hva livet har til deg her og nå, og glem aldri aldri ALDRI hvordan ei real fyllesyke er. Kanskje frister ikke 25 år og livet er en fest så mye allikevel. 

God kveld, god natt og du er GOD NOK som du er!

#antiperfekt #bakfasaden #småbarnsliv #livetfør #livetførbarn #slikvardetda

♥kine

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

feriemodus.. SLUTT!!

piiip piiiip piiiiip PIIIIIIIIP!!! 0510 og klokka kimer og galer som en gal.

Det er mandag morgen og hverdagen kaller! Kroppen stritter imot og hjernen er i total dvale. Som en zombie kommer jeg meg opp av senga, inn på badet. Hva vil kroppen fortelle, åja jeg må tisse. Går på do. Det summer en stemme i hodet, må ha kaffe må ha kaffe.. subber inn på kjøkkenet. Lager kaffe, disker sammen matpakke. Håper jeg pakket ned alt i sekken i går, for orker ikke tenke nå. Tror det meste er med.

Inn på badet igjen, dusj og sakte sette på meg trynet. Sminke gjør store underverker denne dagen. Inn og vekke gubben som grynter til svar. Han ruller ut av senga når jeg annonserer vi MÅ dra om 32 minutter. Jeg gjør meg klar. Finner frem klær tin junior, han er i dvale og blir lett skiftet på i dyp søvn. 20 minutter har passert og gubben subber avgårde for og hente bilen. Jeg bærer sekk, veske og unge ned trappa, alt plasseres i bilen i den rekkefølgen. Sola sender oss noen små stråler og vi er så trøtte i trynet. 

Litt kjøring og vi er på barnehagen, som første barn etter ferien! Junior våkner, han leveres motvillig og kursen går mot jobb. 

God morgen verden, god morgen alle sammen og GOD JÆVLA MORGEN MANDAG OG HVERDAGEN!! Vi snakkes tirsdag..og nå er de tsnart fredag og helg så da er det bare og lade opp til enda en ny uke

♥kine

#godmorgen #bakfasaden #hverdagen #tilbaketillivet #slitsometetterferie

mil etter mil etter mil etter mil...etter mil etter mil

Sommertur- roadtrip- norgesturne..

kall det hva du vil, men vi har kjørt bil denne sommeren. 289 mil i bil, med en 3 åring i baksetet! 

Det kunne ha utartet seg som en harmonisk tur. Hvor vi setter nesa frem og kjører til første sted. Stopper underveis, nyter utsikten og stedene. Spiser en bolle, tar en is. Vi kjører litt til. Tar en snæks i bilen, sover en dupp og vips så er vi fremme. Dagene går med munter sang og latter fra bilen. Vi ler når det regner, plasker i søledammer og venter på sola. Vi nyter storbyene og tettstedene, vi ser på turist attraksjoner og øde landeveier. Vi koser oss, og har en super tur.

Og vet dere hva, det var jammen AKKURAT slik turen ble. Noen ganger går alt mye bedre enn forventet!! 

Vi har vært ute på veien, kjørt bil i Norge og sett de mest utrolige ting.

Det ble en tur fra Oslo -  is og havnelangs i Sandefjord - slappe av og møte venner i Risør - Kristiansand hvor vi mønstret på som Sabeltanns menn - Flekkefjord - sjokoladestopp i Egersund før vi nådde Stavanger - ferjer til og ferjer fra Haugesund - Bergen byr på 22 grader og sol - Strynfjellet byr på snø og ubeskrivelig utsikt før vi møter spektakulære Geirangerfjorden - Trollstigen ned med kurs mot Atlanterhavsveien, som tok oss via Molde og til Kristiansund - sola skinte over Valdresflya til Beitostølen - og vi satte kursen mot solfylte dager på Eidskogen.

Vi har svingt av og tatt de utroligste veier, vi har markert på gps'n hvor vi ville dra og satt nesa dit. Vi har sett de mest fantastiske ting. Norge har så mye og by på folkens!!

Så klart var vi litt skeptiske til all kjøringen, spesielt med en overaktiv 3 åring med på tur. Men vi pakket jo bilen med godt mot, se tidligere innlegg, og håpet på det beste. Vi hadde en ide om at vi startet rolig, ikke så lange distanser slik at vi kunne ta mye stopp og kose oss under veis. Så fikk vi heller øke utover reisen. Det var en oppskrift som funket 100%for oss. Vi hadde turer på et par timer de første stoppene. Vi hadde mange morsomme opplevelser underveis, vi var på lekeplasser og vi spiste is. Vi la inn litt ekstra kjøring når junior valgte og sove i baksetet og vi tok masse ferjer. 

Vi skulle på ferie med mottoet : 

ferie hvor vi skal oppleve, leve og bare være der det passer oss.

Når mann kjører rundt så må mann jo nødvendigvis sove litt også, litt forskjellige steder også faktisk. Vi hadde før turen kun booket overnatting frem til Stavanger. For da kunne vi ta det litt som det kom, vi kunne dra dit vi ville og vi kunne ta ting på sparket. Teltet var pakket ned, så i nød kunne vi slå det opp dersom alt på vår vei var fult.

Men det var ingen problemer. Vi har sovet på hotell, vi har hatt netter på hytter med vann og strøm, det har vært campinghytter nede ved vannet der dassen ligger rundt svingen( eller bak en busk som Remi sier), flotte leiligheter via AIRbnb og telt i enden av Geirangerfjorden. For noen opplevelser!! Og gjør mann det til noe gøy og spennende så faller det helt i smak hos 3 åringen også.

Vi er ingen friluftsmennesker, vi er ikke som noen fjellgeiter som løper opp på nærmeste topp. Vi har kost oss i sofaen, men en film på nettbrettet og potetgull i skåla. Utsikt over en fjord og solnedgang i tusenvis av farger.

Men vi tok bilen og kjørte til Strynefjellets høyeste topp vi kunne komme til via bil altså! og vi kasta snøball og var på jakt etter ekte norsk fjellvann i en bekk. 

Vi har spist de obligatoriske lefsene på nesten alle ferje turene vi har tatt, vi har spist NYDELIGE jordbær i Valldal. 

Så skulle dere lure på hva neste ferietur måtte være, hva med en runde i Norges land? Jeg anbefaler det for alle!!

Mine topp tips med en 3 åring og nesten 300 mil på hjul- en guide hvordan VI(ikke alle andre, men vi) overlevde og gjorde turen til noe magisk

 • Nettbrett!! Det gikk i filmer, apper og youtube bak der. Jeg er slik passelig lei kapteinsabeltann sanger og vennebyen strofer, men det var det vært.
 • Snæks. Som ikke nødvendigvis er stappa med sukker og søtt klisseri. Hos oss overlevde vi lenge på ritzkjeks og riskaker når sulten meldte seg helt plutselig
 • Mat. Stopp og spis mat FØR sulten tar overhånd på både liten og stor. Grinete 3 åring, sur gubbe eller bitter kjærring. Alt er like ille.
 • Stopp. Se ting, opplev og nyt stedene dere passerer. Er det en morsom lekeplass eller en unik liten butikk der? kanskje de har gårdsysteri eller en kuhage.
 • Pute. Ble brukt som bord, dyne, leke og pute av minsten.
 • Leker. Vi hadde med litt leker, og før hver tur fikk han velge tre som han kunne leke med på turen.
 • Snakk. Inkluder de der bak. Vår lille hadde utrolig mye innspill på det meste, og veldig gøy med tur fra et barns perspektiv. Han så kuer når vi så kø, han så borger når vi så fabrikker, han så snø når vi så mange mil igjen.

God tur

♥kine

#godtur #ferie #norgestur #roadtrip #sommer2017 #feriemedbarn #småbarn