hits

juni 2017

Kaffe med følelse

=KAFFE
Alle som vandrer i byen eller på et hvilket som helst sted med mulighet til en kaffekjøp..ofte så gjør vi det. Jeg også. Jeg blir helt matt når jeg tenker på kronene jeg bruker i løpet av et år på kaffe. Men det er nå en gang slik at jeg liker kaffe, faktisk så elsker jeg kaffe. Kanskje en smule avhengig også. Så skal det også sies at jeg liker best en god kopp svart traktet kaffe, det kan jeg lage herlige edle dråper av hjemme. Men noen ganger er det kroppen vil ha en kremfylt cappuccino,en smakfull espresso eller en leskende iskaffe. Og da går jeg på en kaffesjappe da..for og få god kaffe. Selv om det langt langt bak i hodet hvisker det er litt dyrt i lengden. Men jeg prøver så langt det lar seg gjøre vertfall styre unna de store stedene,jeg liker de unike lokale caféene som har sjarm og tilbyr noe til samfunnet.
Så lykken er ekstra stor nå, for nå har det skjedd,en kaffesjappe som møter alle mine verdier. Som lar folk være folk. Stappet med gode egenskaper og kjærlighet til samfunnet. Og da mener jeg ALLE i samfunnet. =KAFFE har åpnet. Jeg hadde mitt første besøk der i går. Fantastisk service,topp personale, uhøytidelig, ærlig og ikke minst GOD KAFFE! Håper flere med meg vil stikke innom fremover. Les dere litt opp på hva de står for. Alle fortjener nemlig en sjanse.
Jeg skal vertfall legge mine kaffekroner her når jeg er i bysentrum. Tommel opp og lykke til alle på =KAFFE.
Jeg heier på dere!!

#=kaffe #erlikkaffe #diggkaffe #medmenneskelighet

♡kine

amme amme amme amme amme

kjære du nybakt mamma på trikken. Du som satt helt bakerst og snakket med, det jeg vil tro var en god venninne eller kanskje mamma i telefonen. Du som snufset og tørket en tåre mens du fortalte. Jeg beklager at jeg smyglyttet på samtalen din, jeg beklager at du føler det slik og jeg BEKLAGER at jeg ikke snudde meg rundt for å fortelle deg at du er ikke alene og det kommer til og gå helt fint.

Du fortalte om ammingen som ikke gikk bra, du hadde prøvd og prøvd i to mnd. Du vet ikke hva mer du skal kjøpe av kremer eller produkter for at småen din fortsatt skal kunne putte såre brystvorter i munnen. Du gråt bare du fortalte om hvor vondt det var. Har du egentlig sovet noe, kjære du, disse to mnd?, Denne perioden som skal være fylt med kjærlighet og hengivenhet til dette nye lille vesenet som er helt oppslukt i deg. Du snufset mens du forklarte den i andre enden av telefonene om jordmødre på sykehuset som fortalte deg at hvis du ikke ammet gikk det utover ditt barn. At det kunne få senskader og slite i fremetiden. At du følte deg som en dårlig mamma for at du ikke fikk det til. Du nesten hvisket da du fortalte at mannen din hadde tvunget deg til og kjøpe morsmelkerstatning som du hadde begynt og gi den lille. Men du fortalte det ikke på helsestasjonene. Du hadde ringt ammehjelpen flere ganger. Hva skulle du gjøre.

Mens jeg smyglyttet på denne samtalen, med en klump i halsen og så mye medfølelse som du ikke kan forestille deg.

For kjære du, kjære du mamma som forsøker. Du som prøver, du vil bare det beste for barnet ditt. Du som vil gjøre det rette, det alle forteller deg at du må gjøre. Vet du hva? Jeg fikk det heller ikke til!!! Jeg prøvde, jeg vifta med puppen. Jeg var helt klar. Leste meg opp på teknikker og tips i ukevis før junior kom til verden. Jeg kjøpte ammeinnlegg av ull, jeg kjøpte kremer og beskyttende kopper. Jeg var så klar. Jeg skulle bli en av de kule mammaene som bare dro frem puppen, uten noen som helst stress.

Han kom til verden, denne lille hjerteknuseren min med så mye appetitt. Og på sykehuset var de raske, dette skulle læres. Jeg prøvde og prøvde. Knadde og reiv i trøtte brystvorter, masserte og styrte akkurat som de sa. Så sliten etter en lang fødsel og et hastekeisersnitt. Men jeg prøvde, så fort han gråt dro jeg den frem. Og du skal vite det var melk, det sprengte og rant. Og han drakk, ikke mye, men vi fikk da til noe.

Så kom gulsoten, jeg fikk beskjed om å amme mer. Jeg spurte om de kunne gi han litt ved siden av, jeg spurte ikke om de kunne kaste han i gulvet! Men det føltes slik. Hvordan kunne jeg, som nybakt mor spørre om barnet mitt kunne få litt morsmelkerstatning? Nei du frøken, jeg fikk nå bare prøve. For dette var faktisk det vi var laget for som hun så forståelsefullt sa dette helsepersonell som kom inn. Hun som tydeligvis vet hvordan mann snakker til en førstegangsfødende.  Så kom hun, den jordmora som åpnet øya mine litt. Hun som kom inn med en liten kopp juksemelk, en pumpe og et smil. Barnet må ha mat sa hun, samme hvor den kommer fra. Hun som ga meg en klem, og sa at jeg gjorde mitt beste. At så klart ville de at alle skulle amme, men noen ganger gikk det bare ikke. Hun som spurte om jeg hadde kjøpt flasker? joda, jeg hadde jo det innrømmet jeg. Bra sa hun, be noen kjøpe litt nan før du kommer hjem. 

Vi kom hjem, ting roet seg og jeg ville prøve igjen. For jeg måtte da klare dette? amme, som mødre har gjort i alle tider. Urkvinnen i meg ropte! Jeg er av typen som vil mestre det som forventes.

For å få det igang sa de på sykehuset at jeg burde pumpe, gi det til junior og pumpe litt mer. Han hadde gulsot så måtte ha mat minst hver 3 time hele døgnet frem til første kontroll.

Du skal vite jeg pumpa. Jeg pumpa, ammet, ga mat, kjølte ned, kokte flasker, steriliserte pumper, skifta bleie, la barn og begynte på pumping igjen. Hele døgnet,hele tiden. Men han skreik, han gråt og han var våken. I 10 dager holdt jeg på slik. Sov aldri, duppet av på sofaen. Til alle bekjente sa jeg vi hadde det supert. Når mannen ringte for og høre hvordan det gikk tørket jeg tårene og smilte. Joda vi har det toppen. Han er så snill og rolig. Så la han på og tårene sprutet. Jeg sovna på do et par ganger, sittende. Jeg var så innstilt på at dette burde jeg klare. Og jeg klarte det jo egentlig, for han spiste og koste seg med alt jeg ga han. Det var litervis med edle dråper. Jeg fiska frem puppen, han drakk. Og da han ville ha mer hentet jeg frem det som var ferdig tappet på flakser. Melkekua Kine. Eneste jeg manglet var litt søvn..bare litt.

Dagene gikk, og fasaden fikk sprekker. Jeg var kanskje ikke så overbevisende. Mamma sa vi burde komme på besøk. Jeg pakket ned alt vi trengte. Pumpet et par liter i bakhånd og vi dro. Mamma sa: "Du må sove" Jeg sa: "han sover ikke" Min mamma sa at det går nok fint. Jeg gir han litt Nan hvis han våkner da vet du. Så gikk vi og la oss, første natten på 13 dager i en seng. Da jeg våknet 9 timer senere trodde jeg barnet var dødt. Panisk løper jeg opp. Der ligger han i mormors fang og har det ganske bra. Hva skjedde spurte jeg? "han var sulten så han fikk mat"svarte mammaen min. En hel flaske Nan, og han har sovet etter det.

Det var som om noen dro opp rullegardinen, slo meg i ansiktet og skrek VÅKNE! Jeg tok meg selv i og tenke,hva driver jeg med? Hvorfor skal jeg absolutt følge boka hvis boka ikke er skrevet for meg? 

Vi dro hjem, uthvilte og klare for dyst. Jeg med fulladet energi og kampånden på topp. Troppet opp på helsestasjonen, forlangte en snakk og sjekk av min melk. Legen der, en knall fyr tok seg tid til meg. Han sa: "slutt med den ammingen, det barnet ditt tar skade av Kine, det er at det ikke får nok mat. Tenk deg hvordan du er hvis du går konstant litt sulten. Du har ikke nok næring, så legg det bak deg. Vær en god mamma og vær en harmonisk mamma" Hvorfor kunne jeg ikke bare ha dratt til denne legen på dag 3??

Så kjære du, du som gråt på trikken. Du ER en god mamma, du gjør det BESTE, du får det til! Amme eller ikke amme, det vil vi vel diskutere i alle tider. Jeg klapper høyt for alle dere som får det til, dere som har et innebygd meieri som kun produserer fløte. For oss andre, som meg med to dvaske melkepatroner foran der innholdet er på nivå med ekstralett, jeg klapper høyt for oss også! 

Det er fader meg ikke så lett som det står i alle bøkene. Men som en klok helsesøster mange måneder senere til meg sa: "hadde det vært så lett, hvorfor har noen måtte skrive alle disse bøkene da?" 

 

Nå kan jeg sitte og le litt av meg selv, men jeg vet hvordan det var når det sto på. Jeg ser meg selv utenfra og forstår ikke at jeg, en person jeg vil si har ganske sterke meninger og litt bein i nesa, kunne la meg rive så ned av noen bøker og uttalelser fra de som lager "normen". Men jeg deler dette for at kanskje det sitter en nybakt mor et sted og fortviler, hun vil være perfekt. At akkurat hun tørr og stole på seg selv og sitt instinkt. Og bare drite i alle andre.

For min lille krabat, han har blitt godt over 3 år. Og spiser som en helt vanlig 3 åring, ikke er han mer syk enn andre, ikke er han overfølsom for råvarer og ikke er han treg motorisk. Han er ikke overvektig og ikke underernært, han lærer og følger med, han er sosial og glad i nærhet. Så alle disse skremslene, de kan de slutte med. For det gjør ikke saken noe bedre at du tror du suger i jobben som mamma!! 

#melkeku #antiperfekt #bakfasaden #småbarn #amme #morsmelkerstatning #engodmamma #duerflink 

♥kine

kjøleskapsgrøt

Så til ukens oppskrift, et slag for frokosten! Vi trår til med fenomenet "Kjøleskapsgrøt", men dette er er grunnoppskrift. Du trenger ikke bruke en halv lønning på helsekost, kjøpe kjøleskap med spesial lys eller organiske beholdere. Du trenger ikke ha bær dyrket i eget drivhus, spesiallaget rismelk eller frø du ikke kjenner navnet på. I denne oppskriften trenger du kun 5 ting, et kjøleskap og en beholder(gjerne med lokk, men plastfilm går fint) Også kan du toppe med akkurat hva du liker. For hvis du går fra: ikke spise frokost til og spise litt av dette, ja da er du blitt mye sunnere enn du var i går! LYKKE TIL

                 

 

 Kines ENKLE kjøleskapsgrøt                

   ... ribbet for dilldall, supermoderne råvarer og ting du aldri i verden får tak i.

Havregryn - 3 dl

Melk (helt vanlig, rismelk, havremelk eller hva du måtte like) - 5 dl

Chiafrø ( kanskje litt moderne tenker du, men nå får du de på nærbutikken) - 3 ss

Honning - 1 ts

Rosiner (kan sløyfes) - 1/2 dl 

 

Rør alt sammen i en bolle og hell det over i en beholder. Det beste er en beholder av glass, men ikke nødvendig

Sett i kjøleskap minimum 10 timer.

Servering: Ta den porsjonen du vil ha, spis den som den er, eller med en topping du liker. Jeg har laget mine topp 5 toppinger lenger ned.

Kan stå i kjøleskap 3-4 dager, men jeg liker den best dag 1-2

Tips: spar på syltetøyglass, glass fra de rødbete du har spist opp eller barnematen. Flotte til kjøleskapsgrøt!

 

Toppingforslag

 • Tørkede bær og frukt, litt vanilje og hakkede nøtter
 • kokosflak, solsikkekjerner og gresskarfrø
 • revet eple, kanel og walnøtter
 • dine favoritt bær, ferske eller frossen, røres sammen med litt sukker(sukrin etc),appelsinjuice og vanilje
 • mango,jordbær,ananas,banan 

alltid beredt..

Det er fredag og helgen planlegges. En del av planlegingen er tømme veska og fylle den opp med nødvendighetene for denne helgen.

Og i samme runde så sortere og se hva mann har der i.. og jeg har faktisk de utroligste ting i veska. Noen ganger så forstår jeg ikke at alt får plass. Det er dager jeg skulle ønske jeg hadde ryddet noe ut, for det kan bli tungt og bære skal jeg love. Helt til den dagen da jeg plutselig fikk brukt for akkurat DEN tingen, den som reddet situasjonen. Og situasjoner blir det mange av; det er travle hverdager, småbarnsliv og tidsklemma i en herlig harmoni. 

I dag så inneholdt veska, eller hockey-baggen som mannen kaller det:

Ja, kjekt og ha kjekt og ha! En bok for å friske fagkunnskap, det er plaster og smokker til nød situasjon. Blir det sol eller regn?jeg er klar. Det er solbriller og regnponcho. Solfaktor 50. Litt småstein, eller GULL som junior kaller det, så klart nøye plukket ut. 

Det er noe for å heve blodsukker, smøre en trøtt hals og fikse mors utseende på kort varsel. Håndkrem er et must og det er jammen rød leppestift også. Trenger du en tannpirker, sikkerhetsnål eller en knapp? Javist har jeg det. Servietter i ulike former, vet aldri når det trengs. 

God helg folkens, jeg skal vise hva som har komme til eller ramlet ut iløpet av en fullpakket helg.

#godhelg #veska #enjenteshemmeligheter #kjektogha #michaelkors 

♥kine

 

is før middag.

toppen av tålmodighetstesten, det må være en tur innom butikken med minsten ETTER henting i barnehagen.

Jeg prøver ganske iherdig å unngå dette for enhver pris, men noen ganger så må mann bare. De dagene da du begynner på jobb før butikken har åpna, de dagene du så vidt rekker og hente før barnehagen stenger, de dagene du kommer på at du bare MÅ ha noe på butikken eller de dagene du har utsatt planlegging til siste liten. Jeg faller under en av disse kategoriene en gang i blant. Dette var en slik dag.

Jeg har jo vært i denne situasjonen før, og vet hva som er i vente. For og si det slik det er ikke en favoritt. Vår butikk tur er ikke inn i butikken, junior sitter i vogna. Stille som en mus. Han titter seg fornøyd rundt, til nød spør han etter et eple, en pære eller kanskje noen tomater. Jeg trasker igjennom butikken, ikke er den full av andre stressa mennesker heller. Jeg finner alt jeg trenger, i ganske rask rekkefølge. Går mot kassa, forbi radene med sjokolade, is,potetgull og brus. Men junior er fornøyd med et eple han altså. Det er ikke kø i kassa, så vi betaler, pakker alt ned og trasker ut igjen. Fornøyde og klare for ettermiddagen.

For oss, og jeg tror mange med meg, så er det inn i butikken. Det aller første som møter oss er et stativ så velfylt med nystekte boller at et bakeri burde bli sjalu. Det er ingen mulighet for meg og entre butikken uten en tur forbi. Der starter det:" JEG VIL HA BOLLE MAMMA",slik da har hele butikken fått med  seg det. Noen titter spent og tenker nok hvordan løser hun denne. Vel, jeg løser den vel på dårligste måte. "ja!"

Slik da ligger en bolle nede i handlekurven. Jeg skal ha fire ting; det er melk, smør, agurk og dopapir. Jeg balanserer vogna videre inn i butikken, sekken henger på styret, handlekurv over andre armen og en unge som etter to minutter snart er tappet for tålmodighet. Jeg dulter borti hyller, kjører inn i esker og sier "unnskyld"sikkert 50 ganger for å komme meg forbi. Hittil er handlekurven fylt opp med tre ting, det er agurk, bolle og banan. Vi setter kursen innover. Junior er fornøyd med dagens bollefangst, han sitter faktisk rolig og titter seg rundt. Jeg river med meg melk og smør. Shit, har vi yoghurt?husker ikke, tar det med. Hvorfor skriver jeg ikke handleliste tenker jeg i et nanosekund. Kursen mot dopapir, dagens siste fangst. Jeg skulle ønske jeg da kunne sneie innom,dra med meg papir og rett i kassa. Men neida, jeg må,uansett hvordan jeg svinger og styrer, forbi enten sjokolade, is eller brus. I dag velger jeg isboksen, i håp om at jeg kan distrahere han litt der borte. Vi er nesten forbi, siste dytt, og der står det en KJEMPE plakat med reklame for kroneis! "mamma mamma mamma mamma, jeg vil ha is. jordbæris. is is is is is" Jeg puster, spiller de ulike scenarioer i hodet. Hvordan kan dette ende? Kan jeg si nei, og ri stormen av i dag?, Jeg bryr meg som regel ikke om at han skriker og griner litt. Men vi skal på bussen, bussen som jeg vet er helt full nå på denne tiden. Det regner, eller rettere sagt bøtter ned ute. Vi skal sitte på bussen sammen med alle de andre slitne menneskene i 15 minutter før vi er hjemme. Hva gjør jeg? Jo, i dag så sier jeg "ja" For andre gang, jeg taper kampen igjen. 0-2 til Junior denne butikkturen. Men jeg får tenke at jeg slipper alle blikkene og de hviskende folka på bussen. 

Jeg plukker opp en is, vi går i kø. Det er kø både på vanlig kasse og  selvbetjening. Det skjer liksom aldri! Det maser, han er tom for tålmodighet nå. Og det er snart mamma også. "nei vi må betale først" "nei ikke spis den nå, vent litt" "ja du skal få den bare vi er ute" "snille sitt rolig" "snart vår tur nå"...8 lange minutter i kø, endelig betaler jeg. I handlekurven som skulle inneholde 4 ting ligger det nå bolle,agurk,banan melk, yoghurt, smør, farris, dopapir, kroneis og en liten hvetebolle til mamma. Men den siste hadde jeg egentlig tenkt skulle bli min lille onsdags-hemmelighet. 

Vi er ute av butikken. Fullpakket i regntøy, for nå har det slutta og regne. da tar vi rett og slett en liten pause før bussen. Vi spiser is, vi hopper i vanndammen. Vi fyller på energi og humør,. Vi nusser og ler, vi tuller og skråler. Junior forteller om dagen sin, noe fantasi kommer nok med. Han smiler opp til meg og vi går mot bussen. Jeg vet at denne turen hjem går helt fint. Det blir en fin ettermiddag. Og det eneste jeg kanskje har gjort litt utenfor boka, ja det som nok får sirenene hos mammapolitiet til og ule, det var is før middag og bolle til dessert. På en onsdag. Men jeg skrek ikke til han, jeg viste ikke at han gjorde meg sint og frustrert. Jeg lot han ikke føle på dårlig stemning. Han fikk ikke et strengt blikk eller et hardt tak i armen da han ikke gjorde som jeg sa. Han fikk ikke stygge blikk av noen som ikke kjenner historien på bussen da han var forbanna og skrek for full hals. Nei, vi hadde det helt topp vi. 

Så ja, i dag ble det tur på butikken. Og den gikk som den gikk. Så får de perfekte foreldrene rive seg i håret over hvor udugelig jeg er. Han overlever nok dette også skal dere se. 

#isførmiddag #ogsåpåenonsdag #bakfasaen #antiperfekt #foreldre #småbarn #småbarnsliv #forfredensskyld #kiwi #hvetebolle #kroneis

♥kine 

we call them...

dette er noe vi lagde hjemme da jeg var liten hele tiden. På den tiden hadde de et velkjent navn, sa du det viste alle hva du skulle lage. Dette navnet er nå tydeligvis ikke lov mer..på samme linje som at de fjernet den mørke hjelperen i Disneys jul.

Nå heter disse søtsakene noe så "enkelt" som sjokolade-havre-kokosboller.. ja for det får du 5 åringen til og si!

jeg kaller de bare "we used to call them..not wienerbread.

Men et par ting er ganske sikkert. dette er GODT, dette er ENKELT og dette er noe ALLE kan lage. Så rot frem i tørrvareskapet og lag noe godt til kvelds

 

Litt sunnere variant?

* Sukker blir sukrin/stevia/honning eller en most banan

* glutenfrie havregryn

* dropp vaniljesukker og bruk vaniljefrø /kanel eller kardemomme.  

* Kaffe kan helt fint byttes ut med rismelk, mandelmelk eller sjokolademelk.

 

#sjokkoboller #noegodttlikaffen #kveldskos #matinspo #mandagsgodt #enkeltogreit

♥kine

 

  

 

fullpakket skjema

Jeg bøyer meg herved i støvet for de som har flere enn et barn, for de som er alene med et eller flere barn og for de som har en kalender som blinker konstant!

For en helg!! og den har bare rundet 50%!

En fredag som starter i vanlig takt, det er opp før hanen galer. Bøtte nedpå en liter kaffe og stålsette seg for dagens gjøremål. Klargjøre seg selv og en langt over gjennomsnittet trøtt unge. Vi kommer oss på bussen og jeg får levert i barnehagen. Og klokka har ikke rundet 0700 enda! Så venter arbeidsdagen, den flyr avgårde i vanlig fredagstempo, før det er på tide og hente i barnehagen igjen. Så begynner vel denne helgen som alle snakker om hele tiden. Den roses jo opp i skyene, og vertfall FRIHELGEN.. Det er et titalls ærender som skal gjøres, handles til helgen og fikse siste innspurt av uken. Vi drar en liten snartur ned til byen så ho mor rekker innom det som trengs av butikker. På vei hjem tar vi en liten stopp innom lekeplassen for å forsikre at siste rest av energi får utløp. Krabber oss da hjem etterhvert, bærer som et veldressert pakkesel opp trappa- 3 etg! Alt pakkes ut og inn på rett plass, middag fikses og jeg rekker en liten vask over golvet også. Deilig med frihelg enn så lenge. Så kommer kvelden smygende raskere enn en regnsky på en solskinnsdag. Vaskes litt tøy og det pakkes klart for lørdagens store greie. Tusenfryd! Badetøy og ekstra skift, det er litt snaks til sultne kropper og våtservietter til nødstilfeller. Værmeldingen trippelsjekkes, nei det skal ikke regne. Kan vi stole på det? en regnbukse i tilfelle pakkes ned. Og sandaler så klart. og solkrem, tonnevis med solkrem.

Så kommer natten smygende. 6 timer med nydelig søvn, lett avbrutt av noen små bein som sparker meg i siden når plassen blir for liten.

"biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip" og alarmen uler. God morgen Norge, det er på tide og stå opp!!

Frokost fikses, barn dusjes,klær skal på og siste rest skal pakkes ned. Klokka tikker og jeg har drukket en kopp kaffe for lite i forhold til stressmengden. "Dette skal bli en bra dag, dette skal bli en bra DAG, dette SKAL bli en bra dag, en BRA dag" er hva jeg hvisker til meg selv midt i rydding og rundstykkesmøring. Men vi kommer oss da ut i bilen, vi setter kursen mot tusenfryd, og klokka er så vidt passert 10.00. 

TUSENFRYD, for en dag. Full fres i 7 timer. Det bades og plaskes, vi svinger opp ned og bak frem, det hyles og frydes. Vi spiser is og kun nyter. Gøy med andre ord.

Så er det hjem..to stykker på overnatting, så logistikken skal fordeles og tøyes en smule. Etter en heldags på høygir skal jeg være sympatisk og rolig for alderen 3, 6 , 11, 37. Muligens byr den på 37 på mest utfordring ;) Lavt blodsukker og vi entrer matbutikken. Alltid en bra ide. Men vi kommer kun ut med en familiepakke med is som var det totalt unødvendige kjøpet. Det føler jeg er innafor en solskinnsdag hvor alle er litt slitne. Kommer oss hjem og middag skal fikses. Den skulle helst ha vært klar NÅ! Atter engang tenker jeg"og hvorfor Kine, HVORFOR gjorde du ikke dette klart i går?" Men vi disker opp, det grilles og kokes. Barna dekker på og noen ser på tv. Og middagen spiser vi som sultne rovdyr, sittende ved bordet alle 5. Ganske koselig faktisk, samlet som en storfamilie. Så er det frilek i 15 minutter, mens jeg rocker stua og gjør den om til kinosal. Popcorn poppes, det lages drikke flasker og alle puter i huset fyller sofaen. De små ønsket filmkveld, det skal de få! 

Så flyr denne kvelden også..og alt jeg skulle ha ryddet og fikset, vasket og strøket. Ja det får jeg ta i morgen. I morgen ja; dagen da det er fullpakket skjema. Det er møte, jobb, barnebursdag, overlevere nattgjestene, middag, klargjøring for mandagens dag og rydde vekk helga. For denne helgen, den såkalte FRIHELGEN ja den har jeg vel ikke sett så mye til. Hvis ikke det skjer under i morgen da, og søndagen plutselig får 34 timer. Da skal jeg juble, men frem til da. Lev livet folkens, og lag minnene mens de ruller! 

#frihelg #fullpakketskjema #tidsklemma #bakfasaden #høygir

 

♥kine

ingen er perfekt...

og vertfall ikke jeg. Det har vel de fleste fått med seg nå.

Så derfor tenkte jeg legge ut en liten "heads up" blogg, et innlegg om at det på mine innlegg absolutt vil finnes skrivefeil. Det er flere grunner til det.

 • Jeg kan ikke skrive korrekt norsk. Var ganske flink til det en gang i tiden, men det er som med alt du ikke øver på eller jobber med..det svinner litt hen. Så da håper jeg øvelse gjør mester
 • I motsetning til disse perfekte bloggerene, de som kan koke seg en kopp te og sette seg til for å skrive i fred og ro, så har jeg som regel en ganske fullpakket hverdag. Jeg har faktisk en helt vanlig jobb, det skal vaskes noe tøy, dette tøyet skal henges opp også, det skal serveres noe middag og jeg må se litt på facebook. Jeg skal legge en unge og gå på butikken, jeg skal ta en dusj og gjerne se litt på tv. Når alt dette er i boks, da er det til for konatilremi og slå seg ned foran tastaturet. Da har klokka gjerne blitt mye, øya er litt tunge og jeg er litt ivrig. For jeg synes jo dette er gøy, jeg vil skrive, vil dele med dere alt jeg har på hjertet. Så da går det litt fort i svingen da!
 • Etter utallige gjennomlesninger av sin egen tekst, det finjusteres og legges til. Noe fjernes og flyttes på. Ja da blir mann litt blind for egen tekst
 • Jeg bryr meg ikke så mye. I en blogg som skal omhandle det at ikke alt er så perfekt, ja hvor passer det vel bedre med noen trykkleifer enn her? Jeg tjener ikke noe på det og livet det ruller sin gang uansett folkens. Husk det.
 • sist, men ikke minst. En skivefeil definerer ikke hvem du er. Hvorfor må mann kunne føre et korrekt oppsett for å bli en god hjelpepleier? Hvorfor må mann ha stå karakter i skriftlig for og kunne gi medfølelse på et gamlehjem? Hvorfor får ikke han som garantert hadde klatret til topp i frisørfaget fagbrev? bare fordi han ikke kan og-å, vær-hver? 

 

#trykkleif #bakfasaden #antiperfekt #minblogg #konatilremi #skrivefeil

♥kine
    vi har pissa i fryseren

                         is knuser maskin                          

  på hesten var en man eller var det en mann

                             han kom å gikk å hadde det bra og så videre

jobb søker hefte                              ord delings feil er ille

      kan ikke men kan du                            altid og alldrig er ikke lett vær gang


 

Lykken er..

fullkommen på en onsdag.

Det er ikke mye som skal til for å glede en liten 3 åring, men jaggu heller ikke mye som går han hus forbi. Vi skulle starte dagen hos legen, en lite populær aktivitet slik på en onsdag morgen. Prøvde etter beste evne og forberede han litt i går, snakke mykt og fint om hva vi skulle. Nei legen er ikke farlig, svare på spørsmål den lille krabaten hadde: "skal doktor'n bruke kniv?" "skal vi ha baby i magen?" "skal jeg på sykehuset?" og "skal doktor'n bruke sprøyte?" Spørsmål som en liten forundret 3 åring lurte på. 

Hele denne doktor greia var tydeligvis litt skummel, vi hadde en sykehusepisode for noen uker siden og det sitter vist litt igjen. Så i en litt desperat bisetning, der jeg prøver og score høyt opp på skalaen til årets-mor tittelen, sier jeg vel noe slik som: " er du flink hos doktoren så kan vi dra på mc Donalds etter barnehagen". Det ble ikke noe mer snakk om det, annet enn i den bisetningen. Kvelden kom og natta også.. Vi sto opp i dag, en helt grei morgen. Skulle jo ta t-bane og alt var gull. Legetimen gikk over forventning. Både jeg og doktoren var fornøyd. Så da doktoren sier til min sønn: "Nå var du en flink gutt synes jeg",  ja da svarer junior :

"mamma skal vi spise på mc Donald nå?"

Ho mor ble litt satt ut, denne doktoren er jo også mamma sin fastlege. Legen jeg har fortalt hvor viktig jeg synes kosthold til barn er, mat fra bunnen av ettersom det er noe jeg kan, mat som gir riktig energi. Ha variert kost, lære barna smaker, utvide mat horisonten, at mann begrenser seg med søte saker så langt det lar seg gjøre mot helg og fridag. At vi prøver i en stresset hverdag og ha et lite fokus. Denne legen som har vært enig, som har rost meg opp i skyene og fortalt meg at mine verdier er meget bra. Denne legen ler så ljomer gjennom legekontoret, og sier "jasså, skal dere på Mc Donalds dere. har mamma lovet det?"    "JA, jeg flink doktor'n. mamma og meg gå på mc Donald" svarer den glupe gutten min. Så da nikker jeg anerkjennende og må vel si meg enig da. At jada, jeg lovet han vel det hvis han var flink jeg. Og jeg vet med meg selv at det er ikke et måltid der for min sønn så sant det ikke er en is til dessert.

Så den gutten jeg henter i barnehagen, han er fornøyd. Han har jo så klart gjengitt hele denne historien(eller vertfall delen om hvor vi skal ha middag i dag) til barnehagen. Så da vet alle vennene hans, og deres foreldre det også. Så da tenkte jeg, at i dag slår jeg et stort slag for Mc Donalds, det er lov iblant det også folkens. Ikke er det søppel, det kanskje er bedre enn mye annet vi spiser som vi tror er bra. Det er faktisk ganske strenge kontroller på mat generelt her til lands. Mattilsynet heter de, elsket og hatet av oss i restaurantbransjen. Men en liten takk skal de faen meg ha de også. De gjør at jeg, på en helt vanlig onsdag fordi min sønn var flink gutt, kan ta middag på mc Donalds uten et snev av dårlig samvittighet! Det at pommesen var litt dvask og kaffen ikke den beste...ja det skal jeg ikke bry meg så mye med. Det var en superhelt i happy-mealen og det toppet dagen til juniorsjefen hjemme hos oss.

#middag #mcdonalds #happykid #småbarnsforeldre #hverdagslivet #antiperfekt #bakfasaden

♥kine 

der er LEGGETID

jeg trekker pusten, teller sakte til 10, nynner et lite mantra for meg selv før jeg stålsetter meg og går inn i stua. Øyekontakt med junior og jeg sier, med det jeg mener er en meget pedagogisk rolig stemme " vennen min, nå er det leggetid". Følgende scenario hvor han nikker, legger vekk lekene, vinker kjærlig natta til pappa for så og loffe etter meg inn i seng. Legg seg, dra dyna opp til haka, en nuss på mammas kinn. Natta mamma, også sover han.

Vel dette skjer IKKE hos meg, ALDRI!!!

Etter at jeg har annonsert leggetid går vi fra en rolig harmoni til fult beredskap. Først ut er fornektelse: NEEEEEIIIIII jeg ikke sove nå. Du er bæsj! Før jeg rekker og reagere, løper han inn på vårt soverom. Vi er inne i fasen villede: Mamma jeg er borte..det forventes at jeg skal lete litt. monn tro hvor kan denne ungen være. Jeg finner han, kiler litt på bylten som ligger i senga mi. Latter bryter ut(mamma er villedet, oppdrag utført)vi har en liten lekekamp i senga, suss og klem. mamma er fortsatt satt ut av spill. 

jeg trekker pusten, "nå må vi pusse tanna og si natta til pappa skatten, nå skal vi sove"

Den lille krabaten gjør en olympisk byks ut av senga og beveger seg i en fart som for meg er utrolig med så små bein. Inn i stua, det er pappa som skal bli den allierte.

"pappa pappa pappa, leke sammen med meg nå. Se jeg har laget Bath-the-man lego" Et stolt og sjarmerende blikk opp på pappa, og oppdraget er utført. Pappa er villedet og smiler kjærlig. "åhhh så kul"

Jeg kremter i døråpningen, et kremt for å signalisere at nå må du forstå at det er leggetid gubbe! Et kremt til og mannen titter min vei. Tydeligvis er det påtrengende blikket mitt tydelig nok og han sier "nå må du høre på mamma"

Junior viser sin misnøye med at all lego kastes utover stuegulvet! Du er bæsj mamma, jeg er ikke trøtt mamma og skal ikke sove nå mamma bare etterpå- og slik fortsetter det. Vi tusler nå inn på badet, han vet vel innerst inne at kampen om tannpuss er tapt. Vi pusser tennene til mors flotte sang " det blir ikke hull i en tann som er ren, og tennene de pusser vi jo en etter en. Og godteri spiser vi bare til fest, slik en gang i uka er best. For det er flaut flaut flaut, det er flaut flaut flaut og bare kunne spise GRAUT!" 

Etter litt forhandling, litt bestikkelse og litt irritasjon er vi endelig på vei inn i senga.Jeg fast bestemt på at leggerutiner skal mer eller mindre følges, dette skal jeg vinne. Da skjer det:   Ei lita myk hånd tar hånda mi, to knall blå øyer titter opp i mine og et litt skjevt smil sier "mamma, jeg litt redd spøkelsen. sove senga di" Og det er alt som skal til for og smelte et meget bestemt og målrettet mammahjerte, det er alt som skal til for at jeg tenker ja,kom du vennen. I senga vår er det alltid plass

"kom da, så henter vi puta de og går inn til mamma og pappa sin seng"

Med puta under armen, ei myk hånd godt flettet i min og tassende skritt går vi inn på det store soverommet. Vi krabber opp sammen, putene danderes. Plasser utdeles og vi legger oss for og lese litt. 

"mamman min, det er deilig og ligge her" visker han inn i øret mitt. Og jeg kjenner en liten klump i halsen.

Og etter litt sabeltannsang og noen hakkebakkeskogen strofer, med øyelokk som blir tyngre og tyngre så faller den lille bylten til søvn. Litt over tidsskjemaet og godt plassert i vår seng. Det er en smokk i hver hånd og en velbrukt koseklut som låner plassen til pappa. 

Mens jeg ligger der, en smule emosjonell så treffer det meg:

Her kan han få sove å lenge han måtte ønske. Her i senga til mamma og pappa som for en tøff treåring akkurat nå er det tryggeste stedet i verden. Han sover og tar mye plass, men alt det fordufter etter et blikk på verdens mest fredfulle ansikt. Her hvor han har en seng, her hvor han har et hjem og her hvor han har ubegrenset av kjærlighet. Dette er tanker jeg har tenkt før, men de er så lett og glemme. Man putter de gjerne litt bak i rekken. Bak tankene om riktig barneoppdragelse, at rutiner skal følges til punkt og prikke slik de står skrevet i en bok. At alt skal gå etter normen, så jeg glemmer og lytte til min egen fornuft og mitt eget barn. Jeg lover meg selv at jeg skal minne meg på det så ofte jeg kan. 

 sov godt min skatt∼mamma

#foreldreogbarn #barneoppdragelse #bakfasaden #leggetid #småbarnslivet #kjærlighet #denfølelsen #mammahjertet

♥kine
 

 

her er det ikke no MUFFINS

Muffins kan alle bake..det er bare og røre sammen også er det klart.

Det finnes utallige versjoner, vi kan piske og vi kan røre massen. Det kan være milliliter presisjon i vekt eller bare tatt litt på slump. Det finnes oppskrifter hvor du må lese og sjekke oppskriften titalls ganger, og du har de som bare er og smelle sammen. Du har muffins og cup cakes, det er topping og glasur. Det er smaker i utallige varianter.. også har du denne. Så lett at barna kan lage den mens du slenger deg på sofaen med bena høyt. Dette er den perfekte oppskrift for nybegynnere, for junior som vil overaske farmor eller for deg når du ikke gidder annet. For en ting er sikkert: nybakt smaker alltid godt!

Dette er en super enkel oppskrift, med ting som de fleste har hjemme i skapet til enhver tid.

Og smak..ja det kan du bare tilsette litt som du vil. bruk en regnfull tirsdag eller en grå torsdag til å eksperimentere litt, også er det nydelig bakst servert til helgen!

 

      

TIPS: bland det tørre sammen. Rør sammen egg og sukker, rør inn smøret og til slutt det tørre. Letteste måte for null klump

 

Sjokolade muffins toppet med salt karamell 

#bakekakesøte #allekanbake #enkeeroftedetbeste #matinspo #ukasmatblogg #muffins #enkeloppskrift

 

♥kine
 

bare ut en tur

klokka er slagen, det vi har jobbet frem mot hele formiddagen er en realitet. Kun jakke igjen..

Klær er på, tenner pussa og sekken er pakket. Vi tar alt ut av sekken for jeg husker ikke om jeg la ned våtservietter; joda de lå der! Finner frem litt ekstra utetøy, stoler ikke helt på værmeldingen om opphold. Klar for en storm skulle den komme. Frokost er spist, og der ble dagens første skift unnagjort for yoghurten havnet i fanget og utover det nyvaska golvet til mor. Men fortsatt er humøret på topp, vi har GOD TID. Mopper rask over gulvet, slenger frem en ny genser og vi er klare igjen. 

Heller opp en kaffe for å holde mitt eget humør i sjakk. Ser over sekken, er alt med? leker-sjekk snaks-sjekk pledd-sjekk drikke-sjekk Det klinger i fra stua:

"mamma jeg er tørst"  javist her er litt vann. "Drikk FORSIKTIG så du ikke søler..pliiiiis" Det gikk bra takk høyere makter. En slurk kaffe, den har blitt kald!Jaja det går bra. en slurk til

Vi er så nær nå vennen,vi er så nær. Jeg kaster et blikk ut! Det småregner. OK,en liten samtale med meg selv i hodet. Snur på fjæla og drar frem både mitt og juniors regntøy. Av med jakke og sko, på med regnbukse,støvler og regnjakka. Jeg drar på meg den litt for store regnbuksa og litt for trange regnjakka. Støvler og sydvest! Fader hvor er regntrekket til vogna og sekken??? En slurk kaffe. Etter en kraftig runde nederst i skapet med rompa så høyt at alt blod ligger lengst frem i panna finner jeg det! Jippi vi er klare og bussen kommer om 6 minutter. Dette kan gå!! 

Sekken på ryggen, mobil i lomma, en klapp på jakka for å sjekke at penger er med. Nøkler i hånda og " kom nå skatten så tar vi førstemann ned trappa"

"mamma jeg må drite!!!!!"

 

Slik går no dagan. Vi skulle på langtur, men etter et meget vellykket do besøk ( som vi jubler for i disse slutte med bleie tider) og en værgud som ikke var på vår side spør jeg junior " Skal vi gå ned og spise stor bolle og ta en juice på baker'n eller? Også lekeplassen etterpå. Da kan vi hoppe i vannet for er ikke så langt hjem" 

JAAAAAA roper han og vi setter kursen ut av døra og hele 110 meter ned i gata til baker'n. Ut på tur aldri sur og det er ikke lengden på turen det kommer an på, men opplevelsen!

#godhelg #godsøndag #bakfasaden #søndagstur 

♥kine 

 

Barnehagefest..den årlige så klart

Fest i barnehagen, vi sitter på første rad. Min engel av en 3 åring sitter ved min side, og er vel like spent som alle andre. Det skal være musikalsk innslag, hans avdeling skal fremføre noen vakre strofer. Så vakre som bare de kan synge dem. Spente foreldre og noen søsken. Foreldre med telefonen parat, dette øyeblikket skal foreviges. Akkurat deres barn i rampelyset.

De sitter som perler på en snor disse barna. Så klare til og synge for oss. Den musikalske barnehagetanten står ved deres side, klar med gitar og støttende ord.

Vi venter spent. Det er så flott, så harmonisk, så veloppdragent. Det er som tatt ut av en perfekt verden.

Og akkurat da har du min lille prins, sjefsbølla som for 2 minutter siden satt pent ved min side.

Han som nå har hentet en gul spade og kommer traskende tilbake.

Han som når alle de andre stemmer i med «alle fugler små de er» setter i med et eget lite show på sidelinja. Han skulle, sitat han selv: «famen(altså faen) ikke synge»!!!!! Jeg synker to fot ned i bakken og håper færrest mulig hørte. Lett rød og litt fnisette setter jeg meg tilbake.

De søte små står og er i gang med allsangen, min prins han har full innlevelse i spaden som nå fungerer som gitar. Det er innlevelse som en dreven luftgitarspiller vil misunne han, det trampes takten og rockes om en puddelrocker fra 1982! dere som noen gang har vandret innom Johns bar en søndag kveld, dere kan se for dere dette luftgitarshowet som ble fremført. Innlevelsen var vertfall den samme!!

Også drar han i noen dansemoves som er John Travalota verdig, slik midt i 2 runde av «alle fugler»

Min lille prins, som står der foran alle og har show. Men ikke showet alle andre har da så klart.

 

Min lille selvstendige 3 åring. Jeg føler på mange følelser på en gang; det er litt flaut, det er litt oppgitt, det er litt ille berørt, det er litt hvorfor oss, men mest av alt tenker jeg at jeg får være STOLT. For hvis han nå, i en alder av 3 år tørr og være seg selv. Stå opp for at han skal faen ikke synge, han skal spille gitar! Ja da vil vi nok mest sannsynlig få noen tøffe år foran oss, men de håper jeg resulterer i en meget selvstendig og individuell liten herremann.

Så får jeg vel leve med å være litt flau, og alltid parat for å dekke over den passende kommentaren han alltid lirer av seg. Til feil tid.

 

(kommer dessverre ingen bilder fra showet, da jeg kun har bilder med de andre barna tilstede. Men sender med noen bilder, litt personlighet ;)  )

#faenmegikkesynge #bakfasaden #barnehage #småbarnsliv #småbarnsforledre #foreldreogbarn #slikkandet

♥kine

 

 

rett vinkel

Det perfekte bildet er tatt. Gjenstår bare og legge det ut på bloggen..eller?

Nei må jo først redigeres. Fjerne litt, legge til, mer lys, mindre skygge, litt farge, noe glans, fylle lepper, lengre hår. Også slette det første 32 bildene jeg tok som ikke ble bra, de skal slettes for evig og alltid. Så kan jeg legge ut det vi kaller "blinkskuddet"

Jeg tar mange bilder, men gidder nesten aldri redigere. Blir vel kun et filter her og der. Men så klart mann har lest seg litt opp på "heldige positurer" og gode vinkler. Spesielt når hofta er litt brei og det er mye kjærlighet over rompa. Da må det gjerne et bein foran det andre, ta bilde lett ovenfra og litt frem med haka. Trekk pusten, dra inn magen og skyt frem puppa. KNIPS og bildet er tatt..ta 12 bilder til for sikkerhets skyld!  Puster ut, senker skuldrene og står slik jeg står resten av døgnet. Slik alle andre ser meg! Slik jeg ser ut når du møter meg på bussen eller på jobb, slik vennene mine opplever meg på cafe og slik jeg ser ut når jeg er på shopping. Slik jeg er ut for omverdenen mesteparten av døgnet. Så sant de ikke ser meg i et vittig innlegg på instagram, der hvor jeg legger ut "blinkskuddet"

Så lett kan det altså være, og det beste er når kommentarene på bildet kommer. De som sier "wow", " så flott du ser ut", "shit, har du tatt av på trening i det siste", "supermamma, du ser alltid bra smæsh ut" , "så bra du ser ut nå", "flott"                       HALLO folkens!!!jeg ser da ikke slik ut til vanlig, det vet da jeg også. Så er jeg virkelig så dvask at dere kun kan si jeg er smæsh på det "blinkskuddet" ja da får jeg vurdere 1: legge ut flere "blinkskudd, eller 2:slutte; og håpe dere synes jeg er ok allikevel ;)

God kveld alle sammen og senk både kravet og filteret litt. Det er lov og være seg selv, og du er bra nok akkurat som du er!

Så nyt bildene av bakfasaden på fotosessions med meg selv. Dette er bildene som ALDRI kom på instagram. Bildene som ikke med all redigering i verden kunne få frem min beste side, dette er MEG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
#bakfasaden #antiperfekt #blinkskudd #detperfektebildet #slikerdet #bildetmåtas

♥kine


 


  

 

 

Ukas mat-inspo

Heller ingen blogg uten mat fikk jeg høre her om dagen. Så da blir det til og ta seg selv i nakken da, og hver mandag vil det kommer ei oppskrift..ikke noe fancy gourmet greier, ikke noe flott og snedig som krever timeslange forberedelser. Men ei oppskrift som de fleste kan klare, som du får unna med råvarer du finner på hvilken som helst nærbutikk. Dette er oppskriften for dere som er litt matleie, som kanskje ikke helt finner inspirasjonen eller tiden tar dere igjen. Du vil ikke finne noen oppskrift hentet fra en flott restaurant eller en med et så vanskelig navn at du ikke kan uttale det. Det er ikke oppskrifter for å vise hva jeg kan, men for å lære bort at det enkle er noen ganger det beste. Du imponerer ingen med en bilde på instagram, hvis alle vet at maten du lager smaker dritt! Javist spiser vi med øya, men munnen har litt og si den også altså!

 

Det kan være frokost, lunsj og middag, kanskje en dessert eller noe til kaffen. Til kveldskosen kanskje?

Første oppskrift, et slag for VAFLER!!

Det finnes utallige varianter; grove, fine, sunne, usunne. Du finner de luftige, sprø, saftige, tykke eller tynne. Denne oppskriften er rett og slett helt vanlige vafler. Vafler slik min mormor gjorde de, og sikkert mange mange flere med henne. Den er ikke utarbeidet til og være særegen på noen måte, den er ikke unik og jeg roper ikke ut at " dette er den som funker, denne MÅ du ha". men det er ei god oppskrift, den gjør det det skal nemlig lage vaffelrøre! Så er det opp til deg og gjøre resten

Hva topper dere vafler med? Selv har jeg en barnslig forkjærlighet for smør og sukker. Men er jeg i selskap og skal virke litt voksen tar jeg nok helst jordbærsyltetøy og rømme. 

#vafler #vaffelrøre #ukensmatinspo #oppskrift #ingenbloggutenmat

♥kine

det perfekte forhold

Holder hånda til kjæresten, den som alltid holder min tilbake. Små søte lapper i matpakka og en blomst når mann minst venter det. Alltid oppmerksom, alltid et kompliment på lur og alltid en øm hånd som stryker meg over kinnet «jeg elsker deg». Date flere ganger i måneden, da barn og telefon, jobb og problemer bare blir puttet opp på hylla. Sofakos i den flekkfrie sofaen, for du tok en dag fri hjemme hvor du droppet fotball med kompisa og bare vasket. Slik at det så pent ut til jeg kom hjem fra jentetur. Vi kryper tett inntil hverandre, sovner i skje hver natt. 

Egentid, partid og alenetid vi finner plass til alt. Men også sosiale, urbane og bekymringsløse. Like forelsket selv etter amming og våkenetter, etter huskjøp og karrierehopp. Vi utfyller hverandre, har aldri en uenighet. Du er min bestevenn, min sjelefrend og partner in crime. Vi er perfekte...

Denne teksten har jeg funnet opp 100% selv..den gjenspeiler absolutt ikke mitt forhold. Det gjør derimot:

I hånda holder vi hver vår mobiltelefon, den som alltid gir tilbake. Matpakka lages i kampens hete hver morgen, som regel da jeg er en godzilla før min morgenkaffe. Sist jeg fikk en blomst må være den bunten med dill som ble kjøpt på kiwi nede i gata forrige uke. Vi er alltid oppmerksomme, oppmerksomme på hverandres feil eller hva som ikke er gjort. Hvem faen har ikke gått med søpla??? Hvorfor har ikke badet blitt vaska?

Sofakos med film og potetgull finner vi tid til, men sofaen ser ikke ut i måneskinn! Du dropper ikke fotball, men du spiller det ikke heller da så..og vennene har måttet vike for jobben. Vi kryper opp i samme seng, gjerne alle tre. Våkner som regel i hver vår seng. Kampen med for mange armer, bein, puter og dyner ble for stor..jeg kapitulerte og trasket inn i stua.

Vi har partid i bilen etter levering i barnehagen og før jeg går på trikken, 630 meter i hvert vårt sete. Noen ganger går vi i butikken, bare du og jeg. Egentid har mann når du sitter på do, så sant ingen kommer inn, og alenetid ja det får bli når mann står opp om natta for å ta et glass vann. 

Vi er sosiale medier, leser urbane aviser og bekymringsløse blogger.

Men du er du og jeg er jeg.

Du drar aldri hjemmefra uten at jeg vet det, du sier alltid hadet når du går. Du kan ringe og si at du henter i barnehagen,selv om jeg vet du har alt for mye annet og gjør. Du gjør det for at jeg en gang i blant skal slippe og stresse. Du går med søpla før jobb hvis jeg husker og sette den frem, selv om det er en omvei for deg. Du lar meg få ligge ytterst i senga, selv om du er størst. Jeg sier kanskje ikke at du er perfekt, men det er jaggu ikke jeg heller.

Jeg er et monster hver morgen før jeg får en slurk kaffe, men det vet jo nesten ingen andre for er bare du som er der. Jeg blir ei megge når jeg er stressa over tiden, selv om jeg vet ingen dør av at jeg en gang i blant kommer akkurat. For ikke og snakke om at jeg blir som ei gammel heks hvis jeg ikke får vasket unna på boret.

Jeg hater at du tygger isbiter, så det vet jeg du bare gjør i smug. Når du tror jeg ikke hører.

Og for meg, er det akkurat dette, disse tingene mann tar for gitt i hverdagen som er det perfekte forhold.

Det er nemlig flere måter og si    «JEG ELSKER DEG» på..

 

#bakfasaden #antiperfekt #kjærlighet #detperfektepar #forhold #foreldre #jegelskerdeg #parforhold 

♥kine 

alenetid


etter partid


DIGITAL CAMERA
Før tidsklemmaA mor ute på egentidEndelig, ny leilighet!
 

Spisetid!!

Det er ettermiddag, roen har senket seg, klesvasken ruller, maten er handlet inn og det er den tiden på døgnet. Det er tid for MIDDAG! Spisetid roper junior, garantert noe han har lært i barnehagen. Det forventes mat på bordet, og det litt brennkvikt. Jeg har tross alt vært hjemme i minst 15 minutter.  Sikkert en enkel sak tenker du, for hun kokken som driver denne bloggen. 

Ja, det er det vel i teorien også. Jeg har sikkert disket opp noen middager litt over gjennomsnittet jeg, ikke helt vanlig hverdagskost på en ukedag. Jeg kan  fint piske sammen en bearnaise(nei snakker ikke om en pose), helsteke en piggvar eller lage suppe fra bunnen av. Men vet du hva?? 

Noen ganger så tyr jeg til enkle løsninger! Og dere: DET ER LOV! 

Vi må slutte og late som at vi alle, til enhver tid, alltid hele året serverer 100% perfekt middag. At den alltid er hjemmelaget, laget fra bunnen, supert balansert, velsmakende, variert og gjerne kortreist eller økologisk. Begge deler kanskje! Vi må slutte og se ned på de som ikke rekker og lage de store måltidene hver dag, det er hektisk mellom fotballtrening og korpsøvelsen. Minsten skal på speider'n og tenåringen kanskje på disco. Også er det lekser, og hun på 8 skal hentes hos ei venninne. Dette vet jeg ikke så mye om for jeg har en, ÈN, unge. Men tidsklemma den vet jeg mye om.

Så til alle dere som prøver, virkelig prøver: Jeg prøver også, og veldig ofte lykkes jeg tror jeg. Kanskje for jeg har litt enklere forutsetninger til bare og "kaste sammen noe enkelt". Men noen ganger så tar jeg snarveier, og dere skal vite at det gjør jeg med god samvittighet. Og det er det dette innlegget skal handle om.

Jeg kan helt fint servere kebab en onsdag, eller pølser på en mandag. Noen ganger har tilogmed middagen vært ostesmørbrød. Eller den alle beste: Junior fikk velge middag, valget ble en stor boks makrell i tomat, to riskaker og litt agurk. Han var strålende fornøyd! Så da velger jeg heller og se på det slik. Middagen tok 2 minutter, han spiste både fisk og litt grønnsaker, han spiste alt og det uten og klage det grann, og han ble god og mett! For det er kanskje det viktigste her, eller? At han spiser. 

Jeg har hurtigris i skapet. For det klarer du ikke gjøre feil, og jeg klarer lage en barneporsjon. Jeg har alltid noe godt i fryseren som bare kan varmes, til den dagen du kun vil ligge på sofaen. Jeg kjøper heller ferdig tikamasala-kit enn å fordype meg i en indisk gryte fra bunnen av. Tror det faktisk er to poser tomatsuppe i skapet akkurat nå. Jeg har minst 5 buljongterninger, salsa på glass og en posesaus. åhh, må jo ikke glemme tacokrydderet. 3 poser sist jeg sjekka!

Altså; jo klart er det bra med riktige grønnsaker, men èn grønnsak er bedre enn ingen grønnsak dere! Liker ungen erter ,mais og agurk..ja la hen spise det da. Ikke lat som det beste de spiser er grønnkål, spinat og fennikel. Bare for at det er å utrolig moderne! Eller at usaltede nøtter slår en pose potetgull, det gjør den ikke hos meg vertfall. 

Jeg, kokken Kine, lager altså ikke alt fra bunnen. Jeg lager ikke kun mat som er i motebildet. Jeg lager ikke bare økologisk, uten konserveringsmidler eller kun kortreist. Jeg lager det som faller meg inn den dagen, det tiden strekker til og det vi har lyst på. Vet dere hva? Det er jeg ganske stolt av. Jeg skal nok klare og lære mine barn både å koke poteter og egg, de burde klare en brunsaus og steke fisk. Så jeg fortviler ikke. Vi lider da ingen nød sist jeg sjekket, maten kommer på bordet. Den kommer dit hver dag også. 

og de gangene jeg ikke tar en snarvei, ja da lager jeg vet mat som er ganske innafor da. Det får bli en egen blogg


vaffelmiddag. 

Tørrvareskapet, i dag! 

Ferdig servert, alle minne kunnskaper benyttet.

God middag, bon appetit, velkommen til bords

#middag #tidsklemma #bakfasaden #antiperfekt #matmåmannha 

♥Kine

 

Kines topp 5 flaueste matserveringer i moderne tid

 • Tomatisert fiskesalat - Makrell i tomat, riskaker og agurk
 • Miniburger-  Karbonade, ferdig kjøpt så klart, gulost, og burgerbrød. litt salat. dressing,: rømme+ ketchup
 • Stekt ris med svin -  med ris ris ris litt erter, mais og kokt skinke
 • Pølseform - gårsdagens wiener, hermetisk tomat, frosne grønnsaker. topp med ost og gratiner. 
 • tynn pizza - tacolefse, tomatsaus(ferdig kjøpt) , atter engang kokt skinke, løk, revet ost. 

  

 

Stua mi

Stua mi..

er den en inspirasjon til et nymotens hjem.

Ingen blogg uten interiør, jeg har endelig fått hjem det retro hjørneskapet! Passet perfekt i det ene hjørnet av stua det sjelden rotes.

Så der står den. Og er såpass høy at jeg kan faktisk ha pynt på toppen uten at de lekes med, i det minste frem til ideen om at en krakk kan flyttes dit bort.

Jeg kan ta et bilde i den vinkelen, og stua mi blir som dratt ut av en jævla katalog.


 

Men slik ser de ikke ut hvis jeg snur vinkelen.

Jeg er både fascinert og imponert over alle som klarer og ha et perfekt hjem. Uten hybelkaniner, flekker på golvet, to ting for mye på benken, litt overfull skittentøyskurv og en dass du kan spise middag fra..HELE TIDEN!! 

jeg klarer det ikke.

Men jeg er også dønn ærlig om det. Jeg er nemlig lite fascinert over de som utad alltid har det så fordømt perfekt, og gjerne skal rakke ned på de som ikke har det. Er lykken et støvfritt hjem? Er lykken at det er brettekant på trusa? Er lykken at du på sosiale medier fremstår som den absolutte husmor? Er lykken at du alltid må gå med en vaskeklut? 

Hos meg er det nok noe å ta tak i for og si det slik. Klær skal brettes, men de slutter jo aldri og dukke opp. Det er konstant et belegg på golvet, og leker..jeg tror det må komme et eget innlegg om LEKER. Så klart eskalerte disse problemene litt når vi gikk inn i tiden med en 3 åring i hus. For han kaster mat, søler vann, trasker inn med sko og alt som hører til. Jeg brukte i starten mye energi på å rydde,vaske,kjefte og sutre. For hva? Til hvilken nytte? Nei nå har jeg konstant engangsmoppen fremme, støvsugeren er aldri plugget ut. Vi har prøvd oss på en ny regel at det spises kun ved bordet eller ved der han ser film. Så da er det vertfall mest søl i de områdene. Som betyr at foran sofaen og «hvilesonen» kan det til en hver tid se ok ut. Med en meget praktisk planløsning, så kan vi nemlig sitte med ryggen mot eventuelt rot, så da er det problemet løst for en liten stund.

Vi har alt for mange prosjekter gående til en hver tid også. Det pusses mur i stua for ny peis. Vi skal bytte soverom så alle klær og ting pakkes ned/ut/inn/opp. Samtidig er det atter engang en ny årstid, så klær skal pakkes vekk og andre frem. Og i en flott verden flyttes sikkert de nyvaskede vinterklær rett ned i ventende esker i boden, rutinert som folk er. Vel hos meg har de fått et midlertidig stopp i toppkøya til junior. Men hva så? Jeg lover de skal komme på sin rette plass før sommerferien(eller vertfall før høstferien)

Stua, etter en helt vanlig to timers leke-akt med junior.  
Overkøya..i teorien en plass der skulle det lekes. I praksis en plass der mor oppbevarer ting midlertidig


 

Men midt i litt kaos, litt rot og litt for mye og gjøre, jo der er VI. Vi tre vidt forskjellige mennesker som bor her, men som sammen er en unik harmoni. Vi kaster oss ned i haugen med dyner og leker det er «det sorte hav», pirater hopper rundt. Vi har gjemsel i gangen og bygger fantastiske konstruksjoner med togbanen i stua. Vi er en familie. En jævla god en vil jeg si også. For vi klarer og sette oss på sofaen, skru på en film, spise popcorn og bare snu ryggen til oppvasken på benken.

Den kan jeg strengt talt ta i morgen.(eller etter at alle andre har lagt seg, som jeg bruker og gjøre. Søvn er oppskrytt, det er den beste og enkleste måten og se frisk og opplagt ut på. Altså ingen utfordring der i gården, så jeg satser på lite søvn og fortsatt prøve og være happy face. Det er da du er en skikkelig CHAMPION)

Og muren håper jeg også er klar før peisen må tas ibruk igjen...

 

♥Kine

#bakfasaden #antiperfekt #småbarnsfamilie #livetmedbarn #littrot #senkskuldrene 

Barnebursdag

Barnebursdag..

senk skuldrene folkens!!!!!! det er en barnebursdag,jeg roper BARNEBURSDAG!!!!

Poden ble 3 år, han går i stor avdeling på barnehagen så da forventes det at det inviteres til barnebursdag.

Føre var som jeg er(noen ganger) fisket jeg litt på foreldremøtet i starten av året hvordan dette gjøres. Hva slags bursdager bruker det og være, hva er vanlig osv.

Jeg googlet også( noe jeg gjør med alt), og leste meg rett og slett litt opp.

Og jeg kan si jeg ble mildt sagt sjokkert..for det som går igjen og igjen og igjen er «jeg skal vertfall være bedre enn deg» prinsippet

når ble det ok at en barnebursdag skal koste mer enn en normal husleie? At det tilogmed strekker seg opp mot en hverdagslig månedslønn???? Folkens, ro ned egget litt a!

For en kinobursdag er ikke bare kinobursdag du. Nei da skal det være full pakke, egen kinosal, servering før og etter. Gjerne kan de minste få ha med seg en foreldre også.

Eller prinsessebursdag de må jo så klart inneholde både en «ekte» prinsesse og ponniridning. Gjerne på slottsgården eller i det minste på Bogstad gård hvis du kniper litt.

Skal du ha temabursdag? ja da er det bare og ringe Nrk sitt kostymelager. Håp de leier ut full kulisse pakke og det hele.

Lekeland?? Du leier vel hele plassen håper jeg? Så ikke mitt barn forsvinner i mengden. Det finnes cateringselskaper på noen av de også, bruk det! Discobursdag hun vil ha? Sjekk ut leiedj.no

Hva skjedde med fiskedam, boksen går eller hjemmedisco?? Pølser til barna, kaffe til de vokse. Gelètog, sjokoladekake og godis? Når gikk dette av moten?


Men..barnebursdag skulle jeg nå ha. Og hadde ingen store planer om og ruinere meg selv eller bli en av de som følger strømmen.

Gikk et par runder inn i tankeboksen, hva skal til for og fylle «kravene» de noen av de snerpette menneskene som kan krysse min vei?

Fant ut at jeg bryr meg egentli ikke en dritt om de, men skulle jammen vise dem.

Hos oss ble det FROKOSTBURSDAG

litt retro preg på det hele, altså slik som vi husker en bursdag var en smart måte og legge det frem på. En dæsj orange i fargevalget og det var helt in.

Inviterte hele avdelingen med foreldre fra 10-12 en lørdag morgen. Oppfordret alle til og komme i pysjen.

Dekket frokostbord, det enkleste i verden i alderen 3-6 år.

 • pølsesnurrer

 • yoghurt og musli

 • frukt, grønnsaker og dipp               

 • ost, skinke, kaviar og egg

 • brød, kjeks og

barna var super happy                                                     .

Bordet dekket med metervis av tegnepapir på rull..og pynten var fargestifter, popcorn og leker! Altså ting jeg rotet frem fra rommet til junior.

Kokte kaffe og lagde litt vaffel til de voksne-fiks dere selv prinsippet.

Vi lekte bjørnen sover og smelle ballonger leken. Hadde dans i vinduskarmen og borg under et bord med en duk over.

Tid for dessert etter frokost, gigantisk bord med mashmellow på pinne, godisdisk, is, mini dougnuts og gele!

Alt klargjort dagen før så klart, bare og legge frem når tiden var inne.

Har ikke hatt en så harmonisk morgen på det jeg kan huske jeg. To timer senere var alle tappet for energi og dro hjem..junior sovnet og jeg fikk rydda unna litt. Og dagen hadde jo så vidt begynt.

Altså, det enkle er noen ganger det beste! For dette ble tydeligvis tidenes snakkis i barnehagen, om det gjennomførte bursdagen. Hvor a mor selv sto i pysj, lekte med barna som fikk lov til å være akkurat det de er : BARN

#bakfasaden #antiperfekt #barnebursdag #barnasdag #enkleeroftedetbeste #frokostbursdag

Kine.Invitasjoner..mye kjærlighet og personlighet i hver og en
 

 

Sjekkliste for en gjennomførbar barnebursdag

 • inviter i god tid, men ikke for god. Da glemmer folk. Lag en invitasjon de husker, da er sjansen større at de svarer

 • Server mat barna liker, ikke bry deg om hva de voksne tror barn liker. Jeg tror aldri pølser eller pizza går av moten jeg

 • Pynt enkelt! Tar ikke lang tid og du sparer mye rydding. Bruk ting du har, men som det ikke gjør noe om går i stykker

 • barn søler!!!!!! ta høyde for det.

 • Lag mest mulig dagen før. Kaker trenger ikke være dagsferske. Og det går an og dekke klart dagen før også hvis mulig

 • Alliere deg med noen flere voksne.

 • Vær harmonisk, tenk at det er snart ferdig når det står på som mest!

 • HA DET LIKE GØY SOM BARNA, da blir det gøy da. Er det tema, kle deg ut! Er det disco,dans.

 

 

 

BLOGG..ja dette er en blogg

første blogginnlegg here we go!

Jeg er av de damene som IKKE er perfekt, av de som IKKE har et perfekt hjem og som absolutt IKKE klarer og planlegge en perfekt hverdag. Ikke er jeg så flink på blogg heller egentlig.

Men jeg er av de damene som fungerer, jeg klarer og stå opp, gå på dass og sitte i sofaen hvis jeg vil. Jeg kan ta meg et glass vin når det passer og spise akkurat hva jeg vil. Så kanskje jeg er perfekt allikevel?

Jeg har et hjem, jeg har tak over hodet,. Ikke er det så lite som det var før heller, jeg har nok av møbler og (mer en)nok av både klær og leker.

Jeg har en hverdag. Den har ikke nok timer, men den har dager. Den har ikke nok fritid, men den har venner. Den har ikke nok energi, men den har energi. Den har noen ganger for mye jobb,men jeg har en jobb. Og den har noen ganger for mye av det meste, men jeg har MYE!

 

Dette er bloggen hvor det handler om å bare VÆRE seg selv, huske at det viktigste i livet er ikke likes på facebook, eller hvor fine bilder du har på instagram. Det er ikke hva alle mammaene i barnehagen tenker om deg, eller hva dusten på nabobygget sier. Det er hvordan DU føler deg, hva DU velger og prioritere og hva DU vil gjøre med livet ditt.

Men ettersom dette er en blogg om meg, så skal jeg dele.

Jeg vil dele mine måter og lure døgnet til og tro at det er 28 timer, hvordan jeg rydder på hele 10 minutter når svigers ringer og sier de er på vei. Hvordan jeg lager barnebursdag hvor nesten alle på avdelingen til 3 åringen kom(med foreldre) og hvordan jeg finner klær som passer når rumpa for lengst har vokst seg forbi det såkalte «idealet» vi finner over alt. Hvordan jeg tar det helt med ro når jeg egentlig skulle ha ryddet i klær som aldri kommer inn i skapet og hvorfor støvsugeren alltid står fremme. At jeg noen ganger river meg i håret over en sta unge, og at det må få være greit.

Noen ganger lager jeg ikke middag engang, det beste han minste spiser er makrell i tomat, kebab eller yoghurt. Jeg er for at unger kan få bruke teknologi, den innhenter oss enten vi vil eller ikke. Bare bruk det med måte folkens! At det er lov og si litt bestemt til unger som ikke hører "nå ER DU stille", kanskje må jeg dra han litt i armen for at han skal komme også. Men det skal aldri være tvil på kjærlighet i det hele. Jeg dropper også trening noen ganger fordi jeg vil spise potetgull og se film, selv om kroppen så definitivt skulle ha logget inn på et senter vertfall 3 ganger i uka..

hvorfor??

For jeg nyter livet, jeg nyter mine venner og min familie, jeg nyter god mat og vertfall sjokolade og jeg NYTER og bare være meg. og jeg nyter det å slappe av noen ganger.

Og jeg synes det er på høy tid at vi tar litt motmæle til alle de "perfekte" der ute..det er ikke feil og være litt uperfekt heller.

 

For at dere skal stole på min totale blottlegging vil jeg legge ved noen bilder over hva som vil komme..for de vil komme. Innlegg etter innlegg, åpent og ærlig. Og håper flere med meg fra nå av vil være med på hæsjtægg'n #bakfasaden og #antiperfekt

 

Fra nå av blir det ironi, humor, synspunkter, selvironi, perfekt vs ikke og mere til...følg med, det kommer stadig noe nytt. 


                     

is før frokost  

hvorfor er trynet så langt når jeg tar selfie?

Farge håpet 01,30 for da har mann alenetid

mest trente jeg har vært..2 uker før jeg ble smelt på tjukka!!!

middag til 3 åringen

"hvis du sitter rolig på møtet drar vi på lekebutikken etterpå"

fri barneoppdragelse.

klær..hvor skal de egentlig